Rugby: România – Rusia 34-25. Victorie pentru România, în primul meci din 2022

0

Naționala de rugby a României, a obținut sâmbătă, o victorie importantă în Cupa Europeană a Națiunilor (Rugby Europe Championship).

Stejarii au învins în primul meci din 2022, cu scorul de 34-25, reprezentativa Rusiei, într-o partidă disputată pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din București.

Partida a contat pentru calificarea pentru Cupa Mondială care se va disputa în Franța din 2023.

În urma victoriei de sâmbătă, România și-a trecut în palmares și Cupa Kiseleff, trofeu pus în joc în anul 2021, în amintirea contelui rus Pavel Kiseleff, generalul-guvernator ale cărui reforme au schimbat radical administrația în țările române.

Trofeul va fi pus în joc în toate meciurile directe, internaționale, disputate la nivel de seniori, mai puțin cele ce au loc la Cupa Mondială de Rugby și în play-off-ul de calificare la această competiție.

Stejarii au făcut o primă repriză bună, pe care au controlat-o până la finalul ei, jucătorii naționalei, intrând la pauză, cu un avantaj de 17 puncte (24-7).

Conduși cu 0-5, ²stejarii² s-au trezit rapid și au egalat prin eseul reușit de Ovidiu Cojocaru, transformat de Tudor Boldor.

Același Cojocaru va înscrie dintr-o transformare, ca Boldor să marcheze și el dintr-o lovitură de pedeapsă și mărească ecartul României.

Repriza s-a încheiat cu eseul transformat de căpitanul României Mihai Macovei.

În repriza secundă, echipa antrenată de Andy Robson, a avut o evoluție mai modestă, rușii au profitat la maximum, cu un eseu și mai multe lovituri de pedepsă transformate, ²urșii² s-au apropiat la 4 puncte (24-20).

Replica României, a venit în minutul 70, prin eseul reușit de Gabriel Rupanu, transformat de Daniel Plai.

Imediat însă oaspeţii au pus presiune pe defensiva noastră, astfel încât, în minutul 73, Dmitri Parhomenko a reuşit o încercare, însă Gaisin a ratat transformarea, scorul ajungând 31-25.

Cu doar două minute înainte de fluierul de final de meci al arbitrului englez Adam Leal, tricolorii au închis tabela de marcaj prin Daniel Plai care a fructificat o lovitură de pedeapsă, rezultatul fiind 34-25.

Sâmbăta viitoare, tot la Bucureşti, România va primi replica Portugaliei.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top