Procesul Roșia Montană din Washington, SUSPENDAT

0
Procesul de arbitraj dintre Gabriel Resources și statul român, care a avut loc la Washington la Centrul Internațional pentru soluționarea litigiilor investiționale (ICSID), a fost suspendat în urma demisiei președintelui Curții, Teresa Cheng, în 7 februarie, a anunțat compania minieră canadiană într-un comunicat de presă.
Teresa Cheng a fost numită secretar pentru justiție în Hong Kong.
 Suspendarea are loc cu o săptămână înainte de termenul limită de 15 februarie, când statul român trebuie să depună la instanța de judecată documentația de răspuns la memoriul Gabriel Resources înregistrat anul trecut.
 Mai exact, la 30 iunie 2017, Gabriel Resources a solicitat compensații de 4,4 miliarde USD, pe baza faptului că România nu a răspuns amiabil la cererile de soluționare a diferendului inițiat în 2015, acuzând România de încălcarea tratatelor bilaterale pentru protejarea investițiilor reciproce blocarea proiectului de exploatare a aurului de la Rosia Montana.
 Cu toate acestea, Gabriel  Resources a fost informat că nu există un termen stabilit pentru numirea unui succesor al doamnei Cheng, după care procesul de arbitraj al ICSID va continua de la momentul la care a ajuns la momentul suspendării.
Distribuie

Lasă un comentariu

Top