O nouă schimbare la CupruMin Abrud. Cine preia conducerea executivă a companiei miniere ?

0

Valul de schimbări din jurul conducerii companiei CupruMin Abrud S.A continuă cu înlocuirea directorului general Dorel Tomuș. Dacă în prima jumătate a lunii iulie conducerea administrativă a companiei miniere a fost schimbată în totalitate, surse apropiate Ministerului Economiei spun că a venit și rândul conducerii executive.


Actualul director general Dorel Tomuș este înlocuit printr-un ordin de Rațiu Tiberiu Ioan, șef Secție Filtrare în cadrul CupruMin Abrud. Tomuș urmează să își reia contractul de muncă în funcția de director general adjunct. Conducerea companiei miniere nu a putut fi contactată pentru a obtine mai multe informații.


”Numește în funcția de director general provizoriu al societății CupruMin SA Abrud pe domnul Rațiu Tiberiu Ioan pe o perioadă de patru luni începând cu data de 01.08.2020. Contractul individual de muncă al domnului Rațiu Tiberiu Ioan pentru funcția de șef Secție Filtrare își încetează producerea efectelor începând cu data numirii, pe perioada mandatului.” se arată în documentul emis, potrivit surselor noastre.

Tiberiu Rațiu este susținut în funcție de o parte a Partidului Național Liberal.


Societatea, care produce concentrat de cupru, a înregistrat o creștere a veniturilor cu 93%, a cifrei de afaceri cu 120% și a profitului cu 117% în 2019, față de 2016. CupruMin a obținut aceste rezultate prin investiții totale de circa 30 de milioane de euro din resurse proprii, în condițiile în care societatea nu are datorii.
Cifra de afaceri a companiei a crescut de la 119 milioane de lei lei în 2016, la 262 de milioane de lei în 2019.


De remarcat securitatea operațională oferită angajaților: CupruMin are zero accidente de muncă. În 2019, compania a atins un volum record de minereu excavat și procesat în uzină, de peste 3 milioane tone, cel mai mare de la înființarea companiei, că urmare a dezvoltării carierei și a creșterii eficienței operaționale prin retehnologizare.
Societatea a propus Ministerului Economiei, acționarul unic al statului român, studii și proiecte de valorificare superioară a concentratului de cupru, inclusiv prin procesarea în țară, la o uzină metalurgică.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top