Nu știi cum să-ți amenajezi balconul vara aceasta? Iată 5 idei practice pentru locuitorii din Alba!

0

Odată cu venirea verii, încerci să stai cât mai mult timp afară. Însă, pericolul pandemiei îți mai taie elanul, așa că singurul loc care îți rămâne la îndemână pentru a sta puțin la soare este balconul.

Dacă, până de curând, foloseai acest spațiu pentru a depozita diverse lucruri sau a usca rufe, te gândești din ce în ce mai mult la cum ai putea să-l amenajezi, pentru a-l transforma într-o oază de liniște, plină de verdeață.

Poate că idei sunt multe, dar, în general, amenajarea balconului nu este o prioritate în ceea ce privește bugetul familiei. Tocmai din acest motiv, ți-ar fi de folos câteva soluții simple, care să schimbe complet atmosfera.

Iată 5 idei practice pentru amenajarea balconului!

1.       Folosește plante – poți face din balcon cel mai frumos colț din casă cu câteva plante și flori așezate în diferite recipiente, pe care le poți picta chiar tu. Poți opta, de asemenea, pentru cele aromatice, precum levănțica, busuiocul, menta sau mușețelul, pe care să le crești într-o mini grădină etajată. Ziua le poți folosi la diverse rețete, iar seara parfumul lor îți va relaxa simțurile.

2.       Optează pentru lemn – spre deosebire de plastic, lemnul are o căldură aparte și oferă spațiului personalitate. Combinația dintre plante și lemn te va proiecta instant într-un colț de natură. Din acest material, poți crea un suport pentru plante, o dușumea sau, de ce nu, un divan numai bun pentru servirea micului dejun sau pentru citit.

3.       Joacă-te cu lumini – dacă, pe parcursul zilei, programul nu îți permite foarte mult să folosești balconul, cu siguranță seara îți vei dori să petreci timpul aici, bucurându-te de liniște. De aceea, este important să ai multă lumină. Optează pentru corpuri de iluminat de la Sensodays și, astfel, poți crea foarte rapid o atmosferă primitoare. În plus, dacă îți place să citești, balconul va deveni colțul tău preferat, mai ales că ai și lumina care îți lipsea.

4.       Creează-ți propriile perne – poți face acest lucru cu materialele pe care le ai în casă, fie lenjerie de pat mai veche, o față de masă sau pături pe care nu le mai folosești. Astfel, poți crea o adevărată zonă de relaxare în balconul tău. Cu puțină îndemânare, îți vei amenaja un spațiu în care te vei simți foarte bine.

5.       Instalează un hamac – dacă spațiul nu îți permite să amplasezi o canapea sau un divan, poți opta pentru un hamac, pe care să îl ancorezi bine în pereți. Este o metodă simplă de a crea un spațiu nonconformist de relaxare pentru balcoanele mici.  

Dacă până acum foloseai balconul doar pentru a depozita lucruri, pentru că locuința era mică, acum poți profita de această zonă, știind că există soluții pentru amenajarea unui apartament mic, ce te vor ajuta să optimizezi spațiul din interior. Astfel, tot ceea ce depozitai în el își va găsi loc în casă, iar tu vei beneficia de un colț minunat de relaxare. 

În concluzie, chiar dacă bugetul este limitat, imaginația este fără limite! Dacă pui în practică măcar una dintre ideile de mai sus, îi vei da un aer nou balconului tău și îl vei transforma într-o oază de liniște, în care îți vei dori să petreci din ce în ce mai mult timp.

Surse foto: pexels.com, shutterstock.com

Distribuie

Lasă un comentariu

Top