MERCURIA este noul partener de afaceri al CupruMin Abrud. Compania din Hong Kong este câștigătoarea licitației la concentratul de cupru extras din cariera de la Roşia Poieni.

7

Compania minieră Cupru Min Abrud a ales firma căruia îi vinde concentratul de cupru extras din cariera de la Roşia Poieni. Reprezentanţii societăţii au finalizat etapele licitaţiei internaţionale privind vânzarea unei cantităţi de 80.000 de tone de concentrat în următorii doi ani.

Surse oficiale au declarat pentru Opinia Transilvană că noul partener de afaceri al companiei miniere din Abrud este Grupul Mercuria din Hong Kong.

Explotarea minieră a primit cinci  oferte, de la companii din Elveţia, Olanda, China şi România. Contractul va fi încheiat pe o perioadă de doi ani şi ar urma să depăşească valoarea de 60 de milioane de euro.

Firmele care vor să depună contestație la licitație au la dispoziție mai multe zile.

Cupru Min este o societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, având peste 550 de angajaţi, iar ca obiect de activitate exploatarea şi valorificarea în forme specifice, conform legii române, a resurselor şi rezervelor de minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni.

Pe piaţa internă este cel mai mare producător de concentrat de cupru, deţinând aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

 

 

Distribuie

7 comentarii

  1. Ce legătură are mercuria???…Aveți idee cine e mercuria….da merlion hong kong adevăratul participant?….Așa știri așa tara…Doar asta știți să faceți să dezinformați.

    • Mulțumesc…cred că am înțeles hoția. Merlion HK vine cu cel mai bun preț platit din lume si Mercuria noul partener asociat în Merlion HK ia cu doua mani din Cuprumin. Sunt curios daca acest contract se va duce la bun sfârșit și dacă se vor declara tot cu profituri uriașe ca pana acum.

  2. Pentru cei interesați, scrieți in orice motor de căutare Wang Yan / Alexandru Ioan (persoana care a semnat contractul cu cuprumin) Ex cetățean roman si își va da seama cine cumpara resursele României .

Lasă un comentariu

Top