MAFIA TERENURILOR. Personaje din caracatița de milioane de euro care conduc județul Alba

73

Publicația Opinia Transilvană și Grupul de Investigații Media  au încercat în ultimul an să atragă atenția asupra unui ” fenomen”  protejat până la cel mai înalt nivel prin care sute de țărani din Jidvei , Valea Lungă , Cetatea de Baltă, Șona , Crăciunelul de Jos au fost lăsați fără terenuri agricole.

Zona Târnavelor este plină de oameni care plâng în pumni și îmbătrânesc prin tribunale în căutarea dreptății. Dau piept ani de zile cu aceleași clanuri, alcătuite din oameni de afaceri, primari, angajați de la stat și chiar înalti demnitari.

După câteva luni de investigații jurnaliștii Opinia Transilvană și Grupul de Investigații Media au pus cap la cap piesele puzzelul-ui Mafiei din Jidvei și vor face dezvăluiri  în mai multe articole despre  întreaga filieră.

Alin Trif – primar Jidvei

Vasile Pusca – primar Valea Lunga

În comunele Jidvei și Valea Lungă , acționează de ani buni o gașcă de indivizi , care pozează în apărătorii legii. O filieră cu nași, fini și personaje sus-puse cu interese , care vizează de ani buni terenuri din care scot un profit de  milioane de euro.

În rolurile principale, se numără :

– PRIMARII celor două localități care la ordinele boierilor au căutat victimele și au conceput un mecanism, apoi ajutați de angajații primăriilor au început manipularea manipularea oamenilor,

– o FAMILIE DE AFACERIȘTI  – cei care sunt beneficiarii mecanismului, oameni cu relații sus puse , intangibili și periculoși,

– PROCURORI , JUDECĂTORI ȘI POLIȚIȘTI   acuzați că au favorizat clasarea unor plângeri penale in schimbul unor „atenții” , favoruri chiar și imobiliare.

– un AVOCAT acuzat de conflict de interese, Casa de Avocatură care reprezinta societățile cu pricina prestează servicii și pentru primăriile implicate în procese impotriva localnicilor.

INTRODUCEREA CAZULUI

 

O afacere bine pusă la punct cu terenuri retrocedate în județul Alba  a dus la înșelarea proprietarilor de drept care s-au văzut, peste noapte, fără pământ. S-a întâmplat cu  implicarea autorităților locale și județene, împreună cu factori politici influenți, totul, in beneficiul unei  societăți  de vinificație, din zonă. Este vorba despre  firma  care a primit sprijinul primarilor liberali din câteva localități ( Jidvei, Valea Lungă, Blaj, Crăciunelul de Jos , etc.), dar și susținerea autorităților județene, pentru obținerea, pe căi necinstite, a sute de  hectare de  teren agricol.

O relație foarte lungă si foarte profitabilă  între Jidvei și liderii politicii locale , candidații  fiind susținuți financiar de societatea viticolă,  în campaniile electorale.

Mai exact, o societate din cadrul Jidvei SA, SC Maria Turism SRL, a intrat în posesia a sute de ha de teren, în urma unor  restituiri pe care le considerăm ar fi fost ilegale. O rețetă, foarte simplă, dar eficientă: la mica înțelege , oamenii obțineau  promisiunea de la primărie că li se vor restitui  pământurile, în baza legii de reconstituire a dreptului de proprietate, iar ei  își dădeau acordul că  vor vinde terenul către o firmă privată. Apoi, primăria, ca autoritate publică parafa  un antecontract  de vânzare-cumpărare, între  proprietarul de drept și  firma privată, care apoi  terenul să ajungă la SC Maria Turism SRL. Culmea este că  titlul de proprietate ce rezulta din  procesul de retrocedare era eliberat, direct, pe numele societății  SC Maria Turism SRL. Tranzacții imobiliare care miros a ilegalitate, ce au dus la înșelarea proprietarilor de drept.

Țăranii, lăsați fără pământuri

 

Despre ce este vorba? Mii de țărani din localitățile Jidvei, Valea Lungă, Valea Lungă – Făget,  Tăuni au fost înșelați de primari și au rămas fără pământ. În urma unei scheme bine ticluite de edilii liberali, societatea Jidvei a pus mâna pe zeci de ha de teren, care au aparținut de drept localnicilor și care trebuiau să fie puși în posesie potrivit legii de retrocedare a pământurilor. Interesant este că toate terenurile care au ajuns la societatea controlată de Jidvei, SC Maria Turism SRL, ar fi fost  adunate într-un singur loc, pentru a putea fi exploatate uniform.

Întreaga afacere este suspectă a fi în afara legii  și chiar poate face obiectul unui dosar penal. Totul pare a fi instrumentat de primărie, prefectură, OCPI,  în complicitate cu beneficiarul, SC Maria Turism SRL, parte din societatea Jidvei. Edilii din localitățile vizate s-au folosit de prevederile legii retrocedării terenurilor foștilor proprietari, pentru a-i împroprietări pe patronii de la Jidvei, nicidecum pe țărani.

Oamenii care și-au revendicat pământurile confiscate de comuniști, au fost duși de nas și chiar șantajați, am putea spune. Primăria le-a condiționat retrocedarea pământurilor care le aparține .

O afacere ilegală- un mic exemplu

 

Totul pare a fi ilegal. În primul rând, primăria nu are dreptul să elibereze o adeverință ( cum ar fi cea cu nr.676/15 din 24.03.2011), în vederea ”încheierii unor antecontracte de vânzare-cumpărare”. Singura instituție abilitată să emită asemenea acte este un cabinet de notariat, sau în urma unei decizii judecătorești,  fiindcă este vorba despre un document oficial încheiat între două părți private. Un antecontract de vânzare –cumpărare prevede o promisiune bilaterală între persoane fizice sau  juridice private. Mai mult, autoritatea locală nu are dreptul legal să solicite prefecturii înregistrarea unor  antecontracte de vânzare- c umpărare. În același timp, prefectura nu avea dreptul legal să înregistreze antecontracte de vânzare-cumpărare sub semnatură privată.

De asemenea, este de semnalat faptul că eliberarea titlului de proprietate în urma unui proces de retrocedare se face pe numele SC Maria Turism SRL. Astfel, această firmă care aparține societății Jidvei, primește, în urma procesului de reconstituire a dreptului a proprietate, în mai multe sate, sute de  ha teren. Cu alte cuvinte, potrivit documentelor eliberate de primărie, cu semnatura de legalitate a  prefecturii, SC Maria Turism SRL, ar fi moștenitorul de drept a 132,45 ha, terenuri care i-ar fi aparținut înainte de 1945. O mare nedreptate făcută țăranilor din aceste sate din județul Alba, care au fost momiți să semneze antecontracte de vânzare-cumpărare și deposedați de pământurile lor, în mod abuziv.

Titluri de proprietate pe numele SC Maria Turism SRL

 

Numai pentru a da câteva exemple, putem menționa că , potrivit unor documente care ne-au parvenit, există eliberate, numai într-o zi – 19.01.2006, 3 titluri de proprietate pe numele SC Maria Turism SRL, care adună peste aproape 500 de ha pe raza localităților Valea Lungă și Valea Lungă – Făget. Asfel, avem  titlul de proprietate cu nr. 14106/1349, cu codul 008354, eliberat de Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, având ștampila OCPI din data de 19.01.2016, pe numele SC Maria Turism SRL, care primește în proprietate o suprafață totală de 122 ha, prin reconstituirea dreptului de proprietate, pe terenul comunei Valea Lungă – Făget.  Actul este semnat de prefectul Cosmin Covaciu, subprefectul Ladanyi Arpad și directorului Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI), Cornelia Baba. De asemenea, avem titlul de proprietate nr. 14106/ 1338 , cu același cod – 008354, prin care SC Maria Turism SRL  primește, tot prin reconstituirea dreptului de proprietate, 121 ha, pe raza comunei Valea Lungă, având aceleași semnături ale oficialităților. În același timp, mai există  și titlul de proprietate nr. 14106/1339, cu același cod – 008354, în care SC Maria Turism, intră în posesia a 207 ha, tot prin reconstituirea dreptului de proprietate, pe teritoriul comunei Valea Lungă.

Trebuie precizat că, potrivit legii 1/2000 privind reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole și forestiere, titlul de proprietate se eliberează pe numele proprietarului de drept, în cauză persoanei, căreia i s-a reconstituit dreptul de proprietate. Nicidecum unei societăți private, care a primit terenul în baza unor  unor antecontracte de vânzare-cumpărare. Firma SC Maria Turism SRL funcționează după 1989 și nu are nicio legătură cu procesul de restituire a proprietăților. Un mare abuz pus la cale de autoritățile locale și județene!

Societatea Jidvei, patronată de Claudiu Necșulescu,fiul fostului secretar PCR, Liviu Necșulescu, a avut întotdeauna o relație specială cu liderii PNL. Un parteneriat  reciproc avantajos: Jidvei și-a promovat afacerile în județ, având sprijinul neprecupețit al liderilor politici,  liberali, în schimb, SC Jidvei a contribuit substanțial la finanțarea partidului, mai ales în timpul campaniilor electorale.

URMEAZĂ DEZVĂLUIRI INCENDIARE CU PROTAGONIȘTII ACESTEI AFACERI ! CUM SE FAC FAVORURILE ÎN JUSTIȚIE ȘI CE LEGĂTURI AU MAGISTRAȚII DIN ALBA CU FAMILIA BOIERILOR DIN JIDVEI

Distribuie

73 de comentarii

 1. Aceasta Mafie care porneste de la Secretara Primariei Jidvei nevasta de politist cara a m inproprietarit aceste firme in schimbul marilor favoruri de care chiar ia se lauda Escroaca ce este.iar Prefectura o Mafie si mai mare care chiar ne propune ca ar fi mai bine sa ne vedem de treaba si sa nu mai scormonim adevarul.o sa ajungem si la CEDO cu acesti Nemernici care neau vindut PROPRIETATEA!!!

  • da inainte dane , nu te lasa intimidat, adevarul trebuie sa iasa la suprafata chiar daca pe unii adevarul ii deranjeaja. BAFTA IN LUPTA ADEVAR CONTRA MINCIUNA. SA TRIUMFE ADEVARUL DANE CA NE AJUNGE

 2. Aveti mare dreptate domnule Radu cu tot ce ati scris dar mai sunt multe de zis si saracii oameni din com. Valea Lunga sunt teriorizati de ce li s-au intamplat. Sunt oameni care au cumparat pamantul mai demult cu contract de vanzare scris de mana cu martori si dupa ce oamenii au fost prostiti cu antecontractele alea s-au trezit fara pamant ca ,,cica’ proprietarul de drept adica saracii oameni au vandut si parcele de teren pe care le-au dat inainte cu contracte de mana si asa au ramas lucrurile ca nu se baga nimeni sa le faca dreptate.

 3. Ce bine ca s-a redeschis subiectul cu afacerile cu pamantul. Abia acum inteleg cei mai multi ce inseamna sa fi PRIMAR PUSCA VASILE in perioada Basesciana. Jigodiile de primari au facut acte numa pentru Necsulesti, iar pentru restul nu.

 4. Sa triumfe dreptatea! Sa se termine cu primarii si secretarele ce si-au batut joc de PAMANTURILE SI DEMNITATEA OAMENILOR.
  D-l Radu, am auzit de la oameni din primarie ca se incearca de catre persoane cu functii sa va anihileze actiunile. Sa nu va lasati intimidati de amenintarile date de politisti, primari si prefectii. Acum cand am vazut ce au facut, o sa fim alaturi de voi ce luptati si pentru dreptatea noastra. JOS TIRANIIIIII !!!!!! Jos MAFIAAA!!!!

 5. Oameni buni, trebuie sa se afle cum a putut sa preia SC Jidvei SA 800 ha de teren de la Perla Tarnavei, cand Perla Tarnavei declara ca detinea si a vandut numai cladirile fostei societati si nu terenurile. Nu puteau detine terenuri agricole, deoarece acele terenuri au fost revendicate de proprietari si primite de acestia in anexa 19 iar ulterior aceste terenuri doar le-au fost arendate societatii Pela Tarnavei. E o inventie a Necsulestilor. Asa au inceput sa va fure pamanturile in 2000, dar nu singuri ci impreuna cu primarii, secretarele, prefectii, securitatea , DNA, ministrii, etc… . Deci cereti anexa 19 si vedeti daca primaria a emis titluri de proprietate.

  • Domnu Nelutu anxa 19 eu am ceruto de la Prefrctura si stiti cum miau dato Mafiotii.fara nume pt ca le este frica la ticalosi sa nu descopere oameni ce au facut Secretara si Primarii rscrocii

   • D-l DANE, legea 544/2001 ii obliga sa elibereze anexele cu restituiri ale drepturilor de proprietate in forma completa, deoarece anexele nu fac parte din categoria documentelor secrete. Este categoric abuz in serviciu. In cazul in care si prefectura se comporta la fel , se contureaza forma unei infractiuni si retele infractionale. Ca urmare, SRI este cel putin complice, iar institutiile DNA si ANRP fac parte din retea. Mai mult, analizand amploarea faptelor, chiar institutia DIICOT trebuie sa intervina. Asemenea actiuni constituie un atac la siguranta statului.
    Este ingrozitor ce se in tampla.

  • Am mai cerut si la Mafioata de Secretara politista si jegodia.anexa 19 si mia raspuns ca nu am nici un drept sa cet asa ceva nerusinata si penala

 6. alde valea lunga în

  ALDE Valea Lungă a distribuit postarea publicată de Opinia Transilvana.
  19 minute ·

  Stimati concetateni, consilierii ALDE Valea Lunga sunt la dispozitia tuturor cetatenilor care se afla in situatia relatata in presa si a oricarei alte situatii nesolutionate de catre administratie. Apelati la sprijinul nostru, iar pe baza documentelor pe care le detineti, putem solicita raspunsul scris din partea Primariei. Asteptam si prezenta dumneavoastra in sedintele de consiliu unde putem face front comun in stoparea ilegalitatilor. Este timpul ca nemultumirile rostite din umbra unui pseudonim de facebook sa devina publice, iar cei vinovati sa fie trasi la raspundere. Dorim ca in scurt timp sa realizam o intalnire cu cetatenii din Valea Lunga la Caminul Cultural pentru a va aduce la cunostinta bilantul activitatii noastre pe anul 2016 si pentru a purta o dezbatere publica legata de problemele stringente, mai ales ca urmeaza a fi discutat bugetul Comunei pe acest an. Va asteptam in numar cat mai mare, mai ales ca ati dovedit interes pentru viitorul comunei si al copiilor dumneavoastra la evenimentul organizat in perioada campaniei electorale.

  • alina ciufi în

   am fost in sedinte de mai multe ori si ai dreptate ma ingrijoreaza viitorul copiilor mei pentru ca trebuie sa le intocmesc documentatia pentru cartile de identitate si fac demersuri pentru acest lucru inca din septembrie dar nu primesc adeverinta de spatiu pentru fete . CE MA SFATUITI SA FAC? Fetelor mele nu le este permis sa detina carte de idintitate.

 7. dane ai dreptate ca este secretara JIGMOND o jigodie am vazut-o si eu ce aroganta a fost cu cei de la televiziune are spatele acoperit doar hotul de sot ca sunt pe aceiasi mina lucra in politie e mare adjunct al politiei deci familia JIGMOND un hot la politie si o escroaca la primarie vedeti escrocheriile citind doar declaratia de avere adica tu ai un salar de 2000 iar sotul de 3900 si reusesti sa -ti construiesti o casa in 2012 cumperi pamint 2000 m intravilan in 2014 si in 2016 o noua masina cu 28.000 euro oare salariul lor il pune la clocit si din 5000 pe luna face 50,000 de euro pe an asta e dovada hotiei faci declaratii citi bani ai cite imprumuturi in declaratia de avere si apoi fara imprumuturi la banci te trezesti cu atitea proprietati astea sunt doar din 2012 la care se adauga si doua apartamente unul la blaj si unul la alba astea sunt toate din mita si aveti dreptate se faleste cu ele dar in viata totul se plateste si sunt sigura ca ea si copii ei va plati pentru ce ne-a facut noua cu pamintul un blestem se va lega si de ea

 8. ALDE si PSD sa se implice si in jidvei unde mafia este tot asa de mare primar secretar si consilieri politie toti sunt cumparati de Necsulescu o data trebuie sa dovedeasca toti averile colosale pe munca noastra si ne mai si sfideaza JIGMOND – ESCROACA asa cum apare in alt comentariu iar pe analfabetul de primar il manipuleaza cum vrea doamna doar politia e cu noi

  • Acest scroc de primai a promis cind a iesit primar ca face lumina in ce priveste fondul funciar dar sa incorlit si el in minciuna si sa lasat condus de aceasta javra de secretara

 9. va dovedesc eu escrocheriile lui JIGMOND care se si lauda cu ce a furat va scriu doar ce scrie in declaratia ei de avere cistiga pe an 27.000 lei iar sotul perechea sa la … 46.360 pe an apoi voi dragi concetateni trageti concluziile
  1-2002 – cumparat apartament alba
  2 2005 -cumparat masina noua renault
  3 -2008-cumparat apartament blaj
  4- 2008 construit vila nu casa
  5-2008 -cumparat pamint 4350 m intravilan
  6-2014- cumparat pamint2020 m intravilan
  7- 2016 -cumparat masina cu 28.000 de euro
  si acum va las sa trageti concluzile cu salariul lor au reusit atitea inseamna ca noi cu salari apropiate de a lor suntem niste prosti

  • Si nu numai atita.aceasta Secretara a alimentat si a spalat masina personala pe cardul primariei timp de 3 ani si cei de la DNA si procurorii spun ca prejudiciu e foarte mare dar speram ca in curind o sai traga la raspundere pe escrociii

   • Speram sa se faca dreptate sa plateasca ptr toate hotiile pe care le-au comis ,si le vine si lor randul important e sa ramaneti uniti sa nu cedati in fata presiunilor ei vor raspunde ptr.toata bataia de joc la adresa cetatenilor Romania este a romanilor, primariile sant ale cetatenilor este f interesant modul de lucru in primaria Jidvei nu vi se pare? Sant jigodii nemernice acolo .

  • Categorit ca averea si-a facut-o in cea mai mare parte necinstit. Este acea escroaca care a chemat serviciul 112 cand a venit reporterul de la Bucuresti. Ea mai stie si hotiile vechilor primari si ii are la mana. Primarul Alin e ca un f… in fata … cand e vorba de cine conduce primaria. Iar daca crezi Aline ca nu-i asa, demonstreaza. Elibereaza anexa 19 si arata titlurile de proprietate daca ai curaj, Toti acei care ati furat sau vandut din averea comunei sau cetatenilor sa aveti liniste dupa gratii.

 10. Se vorbeste ca Necsulestii ar face parte dintr-o retea in care firme straine incearca sa puna mana pe terenurile romanilor. Si ce usor este sa faci publicitate cu sloganul „sa nu ne vindem tara la straini”, noi posesorii a 3-4 ha, in schimb sa o vanda mafia dupa ce ti-o fura cu acordul primariilor, prefecturilor si OCPI.
  Sigur si Guvernul Romaniei si institutii ca ANRP, DNA, DIICOT sunt implicate, ca altfel ar fi luat masuri. Trebuie oprita aceasta operatiune.
  HUOOOOOOOOO la toti cei implicati in retea.

 11. Mai pix de Pusca, ai facut pentru 1200 de hectare titluri de proprietate la Necsulescu cu antecontracte, ier noua urmasii proprietarilor nimic. De ce nu le faci la toti la fel? Ai deveni un puscarias mai cinstit. Mai jigodie varuita, ne-ai vandut pasunile la Necsulesti. Mai tembelule, unde crezi ca o sa mai pasca animalele noastre? Stiu oamenii unde lucreaza fiica ta si cat ne-ai vandut pentru angajare?

 12. Toti cei din primarii sau institutiile implicate, care cunoasteti faptele incriminate si persoanele ce le-au comis, sunteti obligati moral sa le dezvaluiti, aici pe forum, pentru a nu va umple si voi de cacat ca si personajele criticate.
  Altfel, se pare ca comentatorii daruiesc cu placere cacat pentru toti bugetarii implicati sau cunoscatori ai acestor fapte.

 13. gheorghe acea escroaca care a sunat la 112 cind a venit televiziunea e swcretara JIGMOND sotie de politist… hotia se afla in familie tu ai spus si de spalat masina dar ai uitat sa spui si de alimentat cu benzina masina sa cu cardul primariei si lucrarile de la casa sunt facute cu lucratori de la serviciul social jidvei pai vine si masina de tuns iarba de la jidvei sa-i tunda iarba acasa doar sti cum stiu si eu de la….amariti care daca nu executa isi pierd servicile fac ce zic …..iar primarul tace ca doar are nevoie de politie ce putem noi face sa ne spunem oful sa mai comentam dar rezultate nu se vad sau poate cit de tirziu vor plati pentru ca au furat de la noi nu de la stat noi am fost dezmosteniti si ei impropietariti blestemele noastre ii vor atinge odata pe ei sau copii lor si atunci pot sa aiba palate pamint si bani ca degeaba

 14. Nimeni nu e mai presus de lege o sa vina randul excrocilor sa plateasca ptr.tot raul facut comunei acolo pe tarnave e o mafie puternica pnlista curaj si unitate cetatenilor curajosi aparuti pe posturile de televiziune asteptam cu maxim interes implicarea organelor competente credem ca nu sant toti corupti .

 15. se pare ca ei primar secretar politie e mai presys de lege adica ai dovezi averile lor luxul si huzurul lor de ce nu ii pune nimeni sa-si justifice averile sa dovedeasca TRIF si JIGMOND ca au muncit pentru ce au ca nu au cum adica la ei salariul=5000 lei /luna sot = sotie si cumperi masina de 28.000 de euro atentie fara sa ai depozite in banca fara sa faci imprumut la banca conform proprilor declarati de avere cred ca la EI CRESC EURO IN IARBA SAU IN MASINA PRIMARIEI CARE II FACE SERVICILE CASNICE ALE SECRETAREI jigmond

  • La primaria jidvei au mai angajat un avocat si acuma au 2 ca doar prostii platesc.au nevoie de aparare mare la cite hotii au facut escrocii.

   • si la valea lunga s-a mai angajat un avocat care sa ii scoata din cacat si e angajat deja de aproape 1 an ca avocata pe care a avut nu a mai stiut cum sa ii scoata din belele si l-au angajat si pe rusu care a fost prefect si stie toate dedesupturile inclusiv cum sa intoarca totul in favoarea ticalosilor, asa ca tinetiva bine, ca de nu intra organele abilitate sa cerceteze si sa faca dreptate, ticalosii au sa ne rada in nas ca scapa nepedepsiti si noi restu ajungem de rasul curcilor si futu*i si cu banii luati.

    • Esti sigur ca este angajat fostul prefect ca avocat?
     Cata nerusinare!!!!!
     Cata cheltuiala pe bani publici pentru ca sa isi astupe Pusca si AIA de SUS cacaturile.
     Inseamna ca trebuie sa strangem randurile si cu mai multa forta, sa demascam reteaua mafiota care ne-a condus de atat timp.
     Nu mai vreau sa ma reprezinte niste BANDITI!!!!
     Toti coruptii la PUSCARIE!!!!!!!!!!!!!!!!!

 16. v oi tot vorbiti de cit a furat JIGMOND eu spun ca tot degeaba ca ciocatele ei care le are in picioare sunt expirate cred ca asta nu o stie nu are timp ca face planuri de inmultire bani prin sarlatenie de aceea nu se vede ce poarta ea si copii ei si cit de ridicola este in comportament si sa nu mai spun vocabular dar ce vorbesc studiile ei si a sotului sunt cele facute la norma nu la o facultate din centrele universitare cluj bucuresti timisoara ci…..

 17. O scarba de secretara, in concubinaj cu ultimii primarii din Jidvei, cu politia corupta si-au permis sa isi bata joc de glia stramoseasca.
  Tu cateua si voi talharilor de ce nu comentati acuzatiile? V-o ajuns sula la coaste?
  Se vorbeste ca ati vandut si pasunile la Necsulesti. Hai sa vedem acum cine din primarie recunoaste sau stie de asta? Hai fiti macar acum mai spalati la vorba si spovediti-va noua celor de la care ati furat.
  Mai pupincuristi de militieni, voi nu stiti nimic sau nu ati ajuns cu stiinta incat sa ne puteti citi comentariile.
  Voi ordinarilor de prefecti si juristi din prefectura, o sa platiti cat mai curand pentru faptele voastre criminale.

 18. cititi si articolele din 2016 ;NOI VREM PAMINT si MAFIA DE LA JIDVEI PROTEJATA DE…..si vedeti cite comentari sunt acolo cite lucruri stiu oameni despre TRIF si si JIGMOND cite acuzati le sunt aduse cite nereguli stiu ca au facut multi sateni de aceea va felicit pe toti care luati atitudine care spuneti ce stiti care va pasa ca vedeti voi ei nu raspund ei cheama 112 cind nu le convine ceva dar aceste comentari pot sa fie adaugate la acuzatii impotriva lor cu cit spunem mai multe cu atit dovedim ca ne pasa de comuna noastra ne pasa de cei amariti si furati de primarie deci nu taceti spuneti ce stiti nu vedeti ca ne sfideaza si atentie cei care ii slugariti intro zi veti pica si voi nu mai le faceti servicile murdare nu va faceti ca ploua veti fi tradati si voi acestia ce fura de la noi si va da si voua niste firimituri sunt niste ticalosi si voi linga ei vorbiti aveti aici posibilitatea ca poate in fata va e frica fiti macar aici sub semnul anonimatului va felicit inainte sper sa aveti curaj

 19. eu nu sunt invidioasa pe masinile si pamintul detinut de escroaca JIGMOND nici nu imi doresc fiare si pamint ce am imi ajumge sanatate iubire si copii educati imbracati curati respectosi nu ……asta e averea mea a ei care este frica teana supararea constinta incarcata cearta dezaprobarea celor din jur prieteni falsi frate si cumnata suparati veri cu care nu vorbeste tot din cauza averii parintilor buniciilor care o vrea doar ea nopti nedormite pentru a a calcula ce mai pot acapara vorbele pe la spate suspiciunile celor din jur privirile intrbatoare a apropiatilor pe astea sa fim invidiosi nu frate sa fim bucurosi ca putem dormi noaptea pe perna ca nu suntem anchetati ca stim ca nu ne blesteana nimeni si ca nu ne-am batut joc de apropiati nostri si inchei cu o intrebare cum te-ai simti tu fata daca sti ca munca parintilor bunicilor ajunge pe mina unui escroc sau ii este furata prin minciuni si falsuri asa cum ai facut cu satenii nostri sa primesti de la cel de sus ceea ce meriti tu si familia ta

  • Trebuie UNITATE PANA LA CAPAT, altfel acesti
   Mediocri si incapabili primari si secretare,
   Rusini de prefecti si guvernanti care sunteti indiferenti la problemele cetatenilor,
   Cocalari de oameni din DNA si SRI,
   Parlamentari de cacat ce ziceti ca reprezentati judetul Alba,
   Presedinti de ANRP pusi pe capatuiala
   Presedinti de tara pusi de retele mafiote,
   vor incerca cu orice mijloace sa ne distruga.

 20. AI DREPTATE DAR DOI TREI RAZVRATITI CA NOI NU AVEM CE FACE SE PARE CA CEILALTI CARE TAC LE ESTE FRICA DE POLITIE DE PRIMAR SECRETAR DRAGI SATENI UNITIVA SI SPUNETI CE STITI ESTE TELEVIZIUNE CARE SA NE AJUTE DACA TACEM EI CISTIGA MOMENTAN NU VA LASATI STITI CA PROCESELE DUREAZA ANI SI EI FOLOSESC METODA INTIMIDARI SAU TERGIVERSARI DAR NOI NU TREBUIE SA DAM UITARI CE NE-AU FACUT NU TACETI SPUNETI CE STITI CE ATI AUZIT ASA AVEM DOVEZI SA NE AJUTE DUMNEZEU SI LOR SA LE DEA CE MERITA

  • Cum sa nu le fie frica la sarmani oameni prntru ca acesti tilhari din primarie ài ameninta si chiar le sparg casele daca vreo unu casca gura.pentru ca ei pt hotiile ce le fac asa se apara prin amenintari Penalii

 21. De ce nu mergeti fratilor la pro tv sa apara la ora 19.fix prima stire sa fie asta ca pro tv deocamdata tine cu oamenii care sant corecti si dupa aceea se autosesizeaza automat bucurestiul si sa iasa oamenii ln strada cu privire la problema pe care o aveti de ce va lasati prostiti ca si copii mici.

 22. OAMENI BUNI, CINE POATE FACE ROST DE ANEXA 19 A COMUNEI JIDVEI?
  ESTE FOARTE IMORTANTA. MIE NU A VRUT CORUPTA DE SECRETARA SA MI-O DEA.
  AM AFLAT CA ACOLO GASIM INCEPUTURILE ILEGALITATILOR SI FALSURILOR LUI necsulescu.
  E VORBA DE 800-900 HA TEREN. TOTI OAMENII DE PE ANEXA TREBUIAU SA AIBA TITLU DE PROPRIETATE, DAR NUMAI UNII AU AVUT TITLURI, IAR UNII NICI NU STIU CA AU AVUT SI LE TIN necsulestii LA SERTAR SI NEIPRAVITA DE SECRETARA NU VREA SA LE DEA.

  • Domnu Nicu am eu anexa 19de pe toate satele din comuna jidvei nu de la aceasta Escroaca si PENALA de Secretara Jigmond jegodia.eu am ceruto de la aceasta magarita dar mia in rasp. mia zis ca nu prezint interes nenorocita ce este si profitoarea ca a fost la mine in casa la cersit nerusinata.suprafata e mult mai mare in aceasta anexa este vorba dr 996 de hectare care sa furat de catre aceasta jigodie si necsulescu.Dar cine este interesat de proprietatea lui din aceasta anexa o puteti gasi la afisata la Peco la capilna si o so distribui si prin comuna la toti proprietarii de terenuri

 23. da ai dreptate suntem prostiti ca niste copii si ei profita de slabiciunea noastra haideti sa anuntam pro tv sa apara stirea nu numai la kanal d sa vedem mai suna domnita la 112 putem scrie si la avocatul poporului trebuie sa ne mobilizam cei ce avem dovezi sa incepem sa le publicam si aici si daca vi teama de urmari nu aveti de ce aici puteti scrie si afisa tot ce stiti sub semnul anonimatului si credetima ca nu sunt asa destepti sa stie cine a scris ci dimpotriva cu cit scriem mai multi ce stim cu atit le va fii teama ca nu stiu citi suntem nu ne pot controla pe toti haideti sa ne unim cit mai repede sa nu lasam povestea sa se raceasca !!

  • De ce atata frica ptr.drepturile noastre legale ?voi nu vedeti ce se intampla in tara incepe curatenia doar nu este normal sa suferim nevinovati e foarte simplu Nicule vrei un act de drept nu ti-l da nenorocita de la primarie atunci ne putem mobiliza in ideea unui miting si credema ca atunci nu stiu pe cine mai suna e dreptul fiecarui cetatean sa intre in posesia actelor de drept.Dar atentie mare daca ea ti-ar elibera anexa 19 pe care ai solicitato aceasta anexa defapt este cel mai mare act care ar produce un mare cutremur aici e problema .Eu zic sa fim mai uniti ca niciodata este momentul nostru si al vostru ptr.dreptate dar apropoo cei de la Alba inca dorm de ce nu se cer explicatii .

   • O sa intre si pe Alba stati linistiti .dar aropo de anexa stiti ca aceasta escroaca de secretara si tàrfa ce este ia ce a facut.ia dat la un alt escroc pe nume Chircu teren pe valea veseus de pe anexa 19 va dati seama cind eu am vazut ca pe anexa era terenu in jidvei la perla tirnavei si ia ma mintit ca aceat sas de la cine a cumparat zice ecest tàlhar de Chircu avea teren pe valea veseus.nu i rjsine la aceasta Jigodie

 24. UNITI SI CU DOVEZILE AVUTE VOM OBTINE SI NOI DREPTATE SI ESCROACA MERITA SCUIPATA PENTRU MODUL IN CARE NE-A TRATAT CIND MERGEAM LA PRIMARIE POST PE CARE LA OBTINUT CU……ACUM ESTE MOMENTUL NOSTRU TRIMITETI ANEXA 19 SI DOVEZILE LA AVOCATUL POPORYLUI CU SEMNATURA DE CONFIRMARE A PRIMIRII SI ATUNCI SE SESIZEAZA SA-I VEDEM RINJETUL GETUTEI ATUNCI !!

 25. epurarea a inceput la toate posturile de televiziune jos escrocii si escroacele care s-au inbogatit de pe urma noastra nu trebuie sa ne fie frica trebuie sa fiti uniti dragi prieteni desi nu locuiesc in jidvei dar va sustin deoarece am citit toate articolele referitoare la furturile din primaria voastra la escrocheriile lui TRIF jigmond sI Chircu ITE NU MERITA SA SUFERITI CHEMATI TELEVIZIUNEA ADRESATIVA AVOCATULUI POPORULUI IN GRUP PERSONAL CIT SUNTETI MAI MULTI CU ATIT SUNTETI MAI CREDIBILI SI TREBUIE SA SE SESIZEZE NU VA LASATI SCRIETI CA GHITA ATI VAZUT CA PINA LA URMA A FOST LUAT IN SEAMA CA ALTFEL ACEA JIGMOND IL VA DEPASI PE IOHANNIS CU NUMARUL DE CASE PE CARE LE DETINE SUCCES !!!!

  • Santem foarte curiosi in ce stadiu sant dosarele pe masa procurorului sau sant pierdute printr-un seif .Cine este competent si in masura sa ne raspunda .

   • Eu pot sa va raspund.dosarele lui penalu de primar sint in sertar la procuroru Cioca incearca sa claseze dosarele dar nici o problema ca probele sinrt la mine o sa plece la bucuresti

    • Te felicit Dane pentru curajul tau de a spune direct cu nume ce procuror este de vina. Stiu ca vei fii haituit tu si familia ta pentru curaj.
     Cred ca si afacerea ta va fi afectata, dar tu stiai asta si nu ai cedat.
     Pentru acest fapt, ma voi alatura si eu impotriva retelei mafiote ce conduce zona noastra, impotriva jegosilor de primari, escroacelor de secretare, politistilor de cacat, cateilor de prefecti, ordinarilor din SRI, coruptilor din DNA, deputatilor si guvernantilor ce ati nenorocit acest popor.
     JOOOOOOOS MAFIA!!!!!!!!! JOOOOOOS TICALOSII !!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • D-nu Nicu dace va aduceti bine aminte eu de la bun inceput am zis ca chiar cu pretul vieti o sa lupt contra acestor escroci si Mafioti ca de afacere chiar nu ma intereseaza pt. ca ziua de màine e a Domnului nostru Isus in care ne punem increderea si el hotareste soarta fiecaruia.dar acesti ordinari o sa dea socoteala in fata legi cu siguranta.iar cea ce eu sustin este ca adevarul e la mine si va invinge

 26. FELICITARI DOMNUL DAN SUNTETI SINGURUL CURAJOS DIN COMUNA VREAU SA MA ALATUR SI EU DUMNEAVOASTRA AM SI EU MULTE SA SPUN SI AS DORI SA IAU LEGATURA CU DUMNEAVOASTRA NU STIU CUM CA AICI POATE SA SCRIE ORCINE ORICE NU SUNT DIN JIDVEI ASA CA NU STIU CUM !!! ce stiu eu poate completa si alte nereguli ale primarului secretarei din jidvei bineinteles avind alaturi pe procurorul CIOCA

  • Ma puteti gasi la orice ora doriti va las si nr de telefon 0747606895 dar sa aveti grija sa nu afle mafia din primaria jidvei ca ma cautati ca o sa va sparga casa o sa va amenite si o sa va puna chiar viata in pericol pentru ca aceati ticalosi asa se apara de toate hotiile ce leau facut.

 27. S-a imputit branza in primaria Jidvei. Si avocatul Ungureanu se pare ca nu mai are respect. Incearca sa ii linisteasca, sa nu isi faca probleme. Functionarii stiu afacerile murdare, dar numa 2 persoane nu fac parte din oamenii lui Alin. Curand se sparge buboiul. Trebuie sa iasa adevarul cu pamanturile, ca prea groasa ii treaba.
  Succes Muntenilor si celor ce va sustin. Eu va dau dreptatesi momentan va pot sustine numai moral.

 28. avocatul UNGUREANU mina la mina cu JIGMOND o apara pe domnita in procesele personale pe care le are secretara asta din fondurile primariei si in timpul programului de la primarie domnul are deja o sesizare sa vedem cine pe cine linisteste acum !!! suces celor care se implica am vazut si la tv situatia gunoaielor bravo acum urmeaza ceilalti sa apara la tv ca sunt tare frumosi cind mint si li se vede frica pe fata totul se plateste acum sau mai tirziu nu disperati oameni vor plati cu virf si indesat de aceea e nevoie sa comentam sa spunem ce stim sa distribuim ce apare in presa tot timpul sa nu ne lasam intimidati

 29. Da sint mina in mina dar se va taia aceasta dragoste de nelegiuiri si hotii care le fac.mai au un pic si o sa vomite secretara cum au carat lemne furate fara acte de la gater de la Ghircu cu un camion galben neinscris in circulatie neasigurat dar aceasta jigodie a spus ca ia raspunde ca politia e a ei si ca barbatuso de aia se ocupa de hotii.nu li rusine

 30. Stiri pe surse din interior.Primaria jidvei e lovita rau.incepe razboiul nu stiu care pe care sa puna vina.se ascund documente iar primarul nu stie sa raspunda la mail.iar secretara nul ajuta.va tin la curent cu toate hotiile ce le au facut si le mai fac……

  • Asa am auzit si eu. Unii zic ca e rujeola prin biroul nr. 1 si 2 al primariei, altii zic ca ii varsat de vant, altii ca e o boala sud-africana contagioasa rau, care iti bilet de transfer la BULAU si ei ca „IDILI” responsabili nu pot din motive de protectie a SECURITATII NATIONALE sa elibereze documente care infecteaza situatia.
   Nici gunoaiele din PREFECTURA nu te sustin?
   Aline, da drumul la documente impostorule. Cum adica nu vrei? Dar ce e primaria lu’ TAC’TU? Ce ai semnat TU de iti e teama sa dezvelesti cacatul? Pute rau de tot? Nu te poate scapa nici Necsu?

   • Si la Valea Lunga a ajuns boala sud -fricana. Primarul si secretara au pus un lighean cu spirt medicinal pentru spalarea pe maini a musafirilor inainte de a intra in birourile lor, dar se pare ca virusul asta cu tulpina H1N1…., adanc infipta in pamantul adus de Pusca cu feldara de prin Tauni si Faget, a luat-o razna si acum se intinde de la infractor la infractor si de la functie mica catre aia sus pusi.
    Daca si politistii si-au facut rezervare de avion si au cerut detasare urgenta cu munca in folosul comunitatii pe o insula din ocean, inseamna ca ii BAI MARE.
    Ps.Nu mi-au spus destinatia, ca , locurile-s limitate.

 31. Am informatii ca primaria a angajat inca un avocat sa-i apere interesele. Se pune intrebarea „CINE A PROPUS”, „CINE A VALIDAT” si ” A CUI INTERESE” apara. Isi doreste oare comunitatea sa plateasca daca nu cunoaste problema? Daca” DA”, atunci ne meritam soarta, daca „NU” atunci mana pe TOPOR si sa-i TOALETAM.
  Ne mai lasam calcati in picioare? Mai puteti suporta umilinta?
  Jos coruptii din primarie!
  Jos coruptii din prefectura!
  Jos coruptii din SRI!
  Jos coruptii din DNA!
  Jos coruptii din GUVERN!
  JOS SISTEMUL CORUPT !!!!!!!!!!!!!!!!

 32. Oameni buni dar in primaria voastra e chiar haos si mafie mare ce asteptati ceretile socoteala daca aveti consilierii toti corupti mergeti la sedintele lor de consiliu inregistrati tot este dreptul d-voastra sa stiti ce mai fura ce mai vand ca va treziti prea tarziu toti se lupta ptr.drepturile lor acesti ipocriti se lupta sa-si ascunda mizeriile de ce permiteti ?Adevarul ii deranjeaza dar voi ati devenit un grup puternic stiti ce vreti Jos Mafia!!!!Succes si asteptam sa apareti la TV cat mai repede !

 33. voi cei din jidvei luptati de mult impotriva lui TRIF si JIGMOND fara speranta dar aveti la indemina televiziunea chematio nu va lasati calcati in picioare faceti sesizari peste sesizari cereti ca DNA sale verifice averile cereti raspuns la sesizari trimiteti la ziar publicati demascatii pe acesti hoti eu nu ii cunosc decit din comentarile voastre dar se vede ca sunt niste escroci care va fura va sfideaza va rid in nas nu va lasati nu uitati sesizari reclamatii televiziunea si ziarul nui slabiti deloc mergeti inainte zilnic scrieti ceva despre ei poate va aude cineva SUCCES NOROC SI IZBINDA PERSEVERATI CA VETI CISTIGA

 34. Domnu Anedon noi avem mare speranta si va veni o zi in care o sa vedeti cum cap capete si primul va fi Secretara de la jidvei cea mai corupta.minteste in fata ca doar sc jidvei nu are titluri de prop.si ia nu stie nimic.dar descoperire mare ia si comisia judeteana de fond funciar alta Mafie iau facut Atentie!!! 22 Tp doar pe com Jidvei.o sa revin cu informatii?

 35. o comuna asa de mare nu poate sa nu aiba titluri de propietate pe pamint si un copil ride daca ii spui asta dar titlurile exista dar nu la propietari ci la cei corupti la cei care sau inbogatit pe spinarea voastra a parintilor vostri care au trait si au muncit si siau intretinut familia din acel pamint el nu se putea evapora succes impotriva coruptilor TRIF si JIGMOND si CHIRCU si UNGUREANU si sunt sigura ca dumneavoastra veti lupta pina la capat un pic de noroc va trebuie sa va auda cine trebuie si sa spele cu ei pe jos nu va lasati strigativa nemultumirile

 36. Tara fierbe si chiar sta sa dea in clocot!
  ATENTIE!!!!!!Ordonantele de Urgenta ii scapa si pe coruptii nostrii de PRIMARI si SECRETARE, de PREFECTI, JURISTI din prefectura si directori de OCPI!!! Ii spala pe toti JEGOSII de MAFIOTI !!!!!
  Toti cei ce ati semnat acte impotriva intereselor legale ale cetatenilor, voi ce ati furat si vandut pamantul, trebuie sa mergeti la PUSCARIE!!!!! Acolo e locul vostru, nu intre oameni cinstiti!!!!
  Meritati felicitari TOTI cei care ati descoperit si publicat mizeria de pe TARNAVE !
  BRAVO!!!! Tuturor care au iesit in strada sa apere tara de HOTI si MAFIOTI!!!!!
  La PUSCARIE cu TALHARII de tara!!!!!

 37. Gripa sud-africana a cuprns intreaga tara. Nu s-a descoperit antidotul tulpinei H1N1… S-a lasat cu febra mare ca s-a crescut temperatura Romaniei cu 10 grade(vedeti meteo).
  Stiri pe surse:Pusca si secretara lucra-n schimbu 3. Secretara sta in capul parcelei, tine sacul si numara(singura dintre cei doi care stie socoti)felderele de pamant ce le restituie Pusca. Are grija mare locotenenta, asa ca omului care a avut pasune ii pune o mana de fan, iar unde a avut arabil pamant gol-golut. Primarul plin de sudoare ii mandru de actiune, si cara pamantul cu Skoda, nu mai vrea Loganul primariei. 3 tauneni si 2 fageteni au facut sesizari ca s-au trezit dimineata cu gramadutele de pamant in ograda. Marturisesc ei ca intai si-au facut cruce crezand ca e vreun blestem venit din cer. Lucrul 24 din 24 ii catalogat de DNA abuz in serviciu si … s-a inceput astfel o ancheta cu reconstituiri.

 38. Atentie cineva cere documente din primaia jidvei si valea lunga dar se pare ca secretara jigmond nu vrea sa elibereze. acestea sint sursele din interior.a fost sedinta mare in frunte taticul lor Necsulescu si sa stabilit sa nu elibereze nimic.in schimb Pusca de la valea lunga find un pic mai fricos si mai inapoiat a raspuns.incet incet tot ce va-am relatat despre aceasta Mafie mare se adevereste dar va mai descoperim si altele.o seara buna

 39. CUM nu reusitm sa-i punemi la zid pe TRIF si JIGMOND doar avemi dovezi ca nu-si poate justifica averea trecuta in declaratia de avere cu cistigurile anuale obtinute plus ce nu este trecut acolo pai facemi sesizare la DNA sa -si justifice averea scriem la ziar ca un secretar de primarie refuza eliberarea de documente facem cereri cu numar de inregistrare si sunt obligati ca in decurs de 30 de zile sa ne dea raspuns de ce nu ne elibereaza actele avem dovada
  exista poze cum duce cu duba primariei lemne acasa seara sau simbata pe furis avem dovada ca isi face plinul la masina din bani primariei hai sa facem fluturasi si sa-i impartim i la toti sateni sa cunoasca ce fac cu bani nostri sa o filmam cind putem sa cautam si alti aliati soferul care le face treburile murdare ale lui TRIF JIGMOND si UNGUREANU sateni care stiu persoane prejudiciate toti uniti trebuie sa-i doborim suntem mai multi decit ei ei sunt doar citiva si cu frica in sin vor face si alte greseli pentru asi acoperi furturile deci curaj forta si cautam noi dovezi

 40. AU INCEPUT PROCESELE SUCCES CELOR DIN JIDVEI JOS MAFIA DIN PRIMARIA VOASTRA DENUNTATI NEREGULILE FACUTE DE TRIF SI secretara JIGMOND IMPREUNA CU POLITIA DIN COMUNA MERITATI SA VI SE FACA DREPTATE SI JIGODILE ASTEA SA PLATEASCA

 41. Da ANEDON au inceput procesele care sunt de durata dar au inceput si pedeapsa celui de sus pentru faradelegile si hotiile facute de asa zisa doamna-escroaca -secretara primariei Jidvei JIGMOND CARE SA RASTURNAT CU MASINA ESTE DOAR INCEPUTUL PEDEPSELOR STIU CA SUNTEM IN POST DAR TOATE RUGACIUNILE NOASTRE AU CA FINALITATE SA PRIMEASXCA EA SI FAMILIA DOAR CEEA CE MERITA NOI NU CEREM ALTCEVA CI SA PLATEASCA CUM STIE CEL DE SUS MAI BINE SI BINEINTELES SI PEDEAPSA JUSTITIEI

  • Sa finalizat ceva sau sa musumalizat totul nu-i asa anedon pacat ca voi care stiti nu reactionati zilnic la ziar la televiziune deci totul sa musumalizat pacat…pacat….ne considera lasi sau rid ca ne-au invins

 42. No, prostilor, v-a trebuit Romania Mare dupa 1918, acum si cu banii luati si f@tvti de mitici. Asa va trebe.

Lasă un comentariu

Top