Liderii ȚĂRII : REACȚII EMOȚIONANTE DUPĂ MOARTEA REGELUI MIHAI I

0

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie la vestea decesului Regelui Mihai, chiar la întâlnirea cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti, la Hotel Athénée Palace Hilton.

Potrivit unor surse participante la întâlnire, la aflarea veştii, Klaus Iohannis i-a rugat pe ambasadori să ţină un moment de reculegere.

“Astăzi este o zi tristă pentru România şi pentru români. A trecut în nefiinţă Regelre Mihai. Dumnezeeu să îl ierte. A fost una dintre cele mai mari personalităţi a României şi a scris, cu litere mari, istoria României. Este o mare pierdere pentru România, pentru români. Condoleanţe tuturor membrilor Casei Regale. România va organiza toate ceremoniile aşa cum se cuvine şi, cu siguranţă, vom avea şi zile de doliu naţional. Am avut chiar acum câteva minute o întâlnire cu ambasadorii statelor membre UE şi am ţinut ca împreună cu ei să avem un moment de reculegere în amintirea celui care a fost Regele Mihai.”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Mihai Tudose a reacţionat, marţi, la anunţul decesului Regelui Mihai I.

`Poporul român se desparte îndurerat de Regele Mihai, un model de moralitate și demnitate pentru români, o personalitate care a marcat puternic istoria României.

Îi vom simți mereu lipsa, cu atât mai mult anul viitor, atunci când vom celebra Centenarul Marii Uniri de la 1918, un moment cu o semnificație deosebită pentru națiunea noastră.

Amintirea Majestății Sale va rămâne mereu vie.

Condoleanțe Casei Regale a României, vă suntem alături și vă asigurăm de întregul nostru sprijin. Dumnezeu să-l odihnească!

„Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru” (Regele Mihai, discurs în Parlament în 2011).`, scrie Mihai Tudose, pe Facebook.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a reacţionat, marţi, la anunţul decesului Regelui Mihai I, spunând că „se închide o pagină de istorie”.

„Din păcate, Majestatea sa ne părăsește chiar acum când intrăm în anul sărbătorii Centenarului Marii Uniri. Chiar dacă nu va fi alături de noi, românii, sufletul lui va fi alături de noi și va veghea la continuarea unui destin măreț pentru această națiune. Se închide o pagină a istoriei. (…) Dumnezeu să-l odihnească pe Majestatea sa!”, a spus Ludovic Orban.

 

Și liderul PSD, Liviu Dragnea și-a arătat durerea față de moartea Regelui Mihai 1

 Sunt profund întristat de vestea morții Regelui Mihai! 
Lunga sa suferință nu a putut atenua șocul acestei vești. Aceasta este dovada cea mai palpabilă a prezenței Regelui Mihai în sufletele noastre, a importanței sale pentru noi, românii. Golul pe care îl lasă în urmă este imens. Imensă este însă și contribuția Regelui în Cel De-al Doilea Război Mondial și în salvgardarea destinului românesc. 
Regele Mihai a luptat pentru o Românie întreagă, democratică și europeană, care-și respectă propria tradiție și propriile valori naționale. Testamentul său politic este limpede și nu avem decât să-l urmăm toți, indiferent de convingerile politice!
Dumnezeu să-l odihnească! – a spus Liviu Dragnea

Fostul președinte al României Traian Băsescu a declarat pentru Libertatea că trecerea în neființă a Regelui Mihai înseamnă dispariția unui ”fost șef de stat de vremuri grele”.

”A murit un fost șef de stat. Din patru am rămas trei. A fost un șef de stat de vremuri grele. Dumnezeu să-l ierte. Nu aș comenta și altceva, nu sunt pregătit”, a spus Traian Băsescu, întrebat ce sentimente îl încearcă la decesul fostului suveran român.

 

Seful Senatului , Călin Poescu Tăriceanu a scris și domnia sa pe pagina de facebook un mesaj emoționant legat de moartea Regelui Mihai :

Cu profund regret și durere în suflet am aflat de dispariția dintre noi a Majestății Sale Regele Mihai I. Ziua de astăzi este una tristă pentru poporul român.

Am avut onoarea să îl cunosc pe Majestatea Sa Regele Mihai și să-i simt căldura, grija și dragostea pentru țara și poporul român.
Majestatea Sa a arătat în perioada domniei sale, în vremuri deosebit de grele, ce înseamnă să reprezinți țara cu demnitate și curaj.

A fost respectat în țară și în lume pentru modul în care s-a dedicat slujirii poporului său în spiritul apărării libertății și valorilor democratice.

Regele Mihai rămâne un simbol al patriotismului, al dragostei față de țară și popor. Îi vom păstra vie amintirea și îi vom simți lipsa. În aceste momente grele, gândurile mele se îndreaptă către Familia Regală, căreia îi transmit sincere condoleanțe.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top