Lanțul încârdășirilor în politica locală! Curvăsăritul politic devalizează patrimonial comunitățile locale

0

Adevărat spun analiștii, care de ani buni urlă ca lupii în pustiu că România este condusă de clanuri: de politicieni, de afaceriști, de judecători, de polițiști, de procurori, de interlopi. Fiecare această categorie socio-profesională care și-a creat o justiție paralelă prin care se spală de păcate, este un clan distinct pus pe căpătuială, întărirea și apărarea propriilor privilegii, în detrimentul societății.

Pe plan local lucrurile sunt însă și mai nasoale. Aici încârdășirile ar putea strica orice strategie a celor de la județ, urmând apoi un adevărat efect de domino.

În politică de exemplu, atunci când liderii județeni se încred în oamenii de bază din teritoriu, iar aceștia îi trădează, iar opozantul politic îți devine partener de afaceri, se cheamă că este o cloacă infectă.

Comuna Vadul Moților a devenit o astfel de cloacă viciată de setea de putere, atunci când viceprimarul comunei, Corcheș Maria, lider al grupului PSD, bate palma cu primarul PNL, Lazea Nicolae tocmai pentru a avea acces mai ușor la visteria comunei.

Fără să țină cont de conștiință, în cazul în care există așa ceva, sau de voința cetățenilor care i-au dat mandatul de încredere Maria Corcheș a cedat ușor ispitelor acceptând parteneriatele propuse de Lazea și care nu sunt deloc în interesul comunei Vadul Moților.

Așadar curvăsăritul politic devalizează patrimonial comunitățile care își aleg după ureche liderul care să-i conducă spre noi culmi de glorie a nimicului.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top