INVITAT LA OPINIE – Andrei Nicolae Popa : Șomajul tehnic la stat nu este decât o scădere mascată a salariilor aparatului bugetar

0

Șomajul tehnic la stat nu este decât o scădere mascată a salariilor aparatului bugetar cu minim 25% și maxim până la 70% (nimeni nu poate câștiga mai mult de 2.500 lei/lună net, indiferent ce salariu are ).

Se mai încalcă și principiul continuității din art 12 al Codului administrativ, care spune că activitatea administrației publice se exercită fără întreruperi.

Măsura este arbitrară deoarece nu există criterii obiective de includere în șomaj tehnic. Vom avea profesori, judecători sau medici dermatologi în șomaj tehnic?

În sfârșit, măsura blochează economia ( cât a mai rămas), deoarece îi obligă pe bugetari să cheltuiască mai puțin iar pe profesioniști să vândă mai puțin. Banii și mărfurile se blochează, adâncind criza economică.

Un guvern curajos ar fi sprijinit consumul prin majorări salariale și sporuri în plină pandemie (da, ați auzit bine) și finanțarea în continuare a tuturor programelor guvernamentale. Din ce bani? Te împrumuți, crești deficitul, pentru că trebuie să asiguri circulația banilor. Banii se întorc în venituri la bugetul de stat, deoarece profesionistul care vinde, va avea și ce impozit să plătească statului.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top