Închisoare cu suspendare pentru primarul orașului Teiuș! Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 10 zile

0

Primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai, a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia a fost pronunţată vineri, 27 octombrie, la Judecătoria Aiud dar nu este definitivă.


”În temeiul art. 396 alin. 2 C. pr. pen., condamnă pe inculpatul H. M. V.  la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. În baza art. 67 alin. 2 rap. la art. 66 alin. 2 C. pen., interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C. pen. pe o durată de 2 ani. În baza art. 65 alin. 1 C. pen., interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C. pen. IV. În temeiul art. 91 C. pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare, pe o durată de 3 ani, termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 92 Cod pen”, se aratăîn minuta deciziei de la Judecătoria Aiud.

Instanţa i-a mai interzis edilului din Teiuş dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, precum şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de doi ani de la data rămânerii definitive a deciziei.

De asemenea, acesta a fost obligat să presteze 100 de zile de muncă în folosul comunităţii ce va fi executată în cadrul Primăriei comunei Stremţ sau Primăriei comunei Galda de Jos şi să plătească suma de 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top