„ Înalt ca bradul. Şi cam atât.”

0

     Valer Marian publică în Cotidianul, 17.11. 2019,  articolul „Înalt ca bradul. Şi cam atât.”, articol în care  candidatul propus la functia de prim- ministru al României, din partea USL 2012, este prezentat ca „un politician cu studii la zi, cu doctorat, cu carieră universitară și cu experiență administrativă”. Ceva mai penibil decât atât  nu am mai auzit din timpul răposatului, când lăutarii regimului comunist, și Doamne , câți mai erau, ne-o prezentau pe Elena Ceușescu ca pe un om de o deosebită valoare intelectuală, domnia sa fiind Inginer Academician Doctor de renume mondial.
Argumentele mele împotriva acestei caracterizări ar fi următoarele:
          1. Un profesor doctor se califică prin:  cunoștințe, limbaj, dialog, puterea de a-și argumenta ideile, ceea de nu se întâmplă și în cazul lui Johannis
          2. Un profesor obscur de fizică nu-și poate justifica  achizițiile de case din meditații,  asta pentru ca numărul elevilor interesați de această materie este mai mic decât al celor care vor să învețe mai bine matematica, Limba Română și limbile străine .
          3. Un profesor eminent e capabil  să empatizeze cu elevii, cu studenții, cu oamenii, ceea ce nu e cazul lui Iohannis.
          4. Un profesor adevărat crează armonie în rândul celor cărora le predă sau pe care îi reprezintă ca diriginte, dar nu se întâmplă la fel și în cazul lui Iohannis.
          5. Un profesor adevărat își pune întrebări și caută răspunsuri, dar Iohannis nu este unul dintre acei dascăli.
          6. Un profesor adevărat vorbește despre problemele învățământului și caută soluții pentru îmbunătățirea acestui domeniu, ceea ce nu se întâmplă și în cazul lui Iohannis.
          7. Un profesor doctor are la activ mii de cărți studiate și o expertiză serioasă în cercetare, ceea ce face ca limbajul său să fie elevat și vocabularul deosebit de bogat, dar nu observăm așa ceva la Iohannis.
          Ca atare :
1- Dintre un om adevărat si un impostor trebuie să alegem omul.
2- Dintre un suflet și o inimă de piatră trebuie să alegem sufletul.
3- Dintre un hoț și un om cinstit trebuie să-l alegem pe cel cinstit.
4- Dintre un om sincer și unul mincinos e preferabil să-l alegem pe cel sincer.
5- Dintre un om  care vorbește despre oameni si unul care vorbește numai despre el, trebuie să-l alegem pe primul.
6- Dintre unul care e dispus să-și vând țara și unul care se luptă pentru interesele ei, trebuie să-l alegem pe cel care luptă pentru interesele ei.
7- Dintre un om care a vândut copii și unul care a înfiat, trebuie să-l alegem pe cel care  înfiat.
8- Dintre un infatuat și un om care știe ce-i compasiunea și o practică, trebuie să-l alegem pe cel care cunoaște valențele compasiunii.
9- Dintre un traseist care și-a însușit bunuri care nu-i aparțin și  un om muncitor e de preferat unul muncitor.
          8. Dintre un om cu 47 de dosare penale deschise și închise la ordin și un om corect trebuie să-l alegem pe cel fără dosare.
          9. Dintre un om care seamănă ura și unul care vrea armonie trebuie să-l alegem pe cel de-al doilea.

10. Dintre un om care nu înțelege că , într-o democrație,  partidele politice sunt adversari nu dușmani trebuie să-l alegem pe cel care care consideră partidele politice adversari.

11. Dintre un om care înțelege și aplică legile fair-play-ului  și unul care nu e interesat de ele, trebuie să-l alegem pe cel care le aplică. Ps. Înainte de a pune ștampila pe unul dintre cei doi candidați meditați măcar o secundă la argumentele mele.

Prof. Grozav Vasile

Distribuie

Lasă un comentariu

Top