Iată tot ce trebuie să știi când deschizi o pensiune în Deltă

0

Fie că ești un antreprenor cu experiență ori abia la început de drum, a deschide o pensiune în Delta Dunării implică o serie de investiții pe care este important să le ai în vedere pentru succesul afacerii tale. În demersul tău trebuie să ai în vedere satisfacerea și siguranța clienților, pentru ca investiția să se amortizeze rapid, dar și pentru a nu depăși pragurile de finanțare.

Indiferent de cum ai ales să îți susții afacerea, asigură-te că aloci un buget suficient pentru ca aceasta să satisfacă toate cerințele de calitate și siguranță. Există câteva aspecte de care este indicat să ții cont într-o astfel de zonă a țării. Delta Dunării este declarată Rezervație a Biosferei de către UNESCO încă din anul 1991, iar fauna și flora ei sunt protejate prin lege. Acestea sunt doar două dintre zecile de motive pentru care deschiderea unei pensiuni aici poate fi o afacere profitabilă, ce implică foarte multe responsabilități, dar fascinantă, totodată.

Iată cele mai importante 3 lucruri pe care să le ai în vedere atunci când îți deschizi o pensiune în Deltă:

  1. Din cauza terenului tânăr și în permanență supus impactului cu apa, format chiar din aluviuni și foarte nisipos, clădirile construite trebuie să respecte o anumită structură și să nu fie foarte grele. Pentru a evita problemele ce pot apărea din cauza instabilității solului, intră pe www.TimServices.ro și solicită o evaluare a riscurilor la securitatea fizică a imobilului. Vei ști, în acest mod, ce fel de măsuri trebuie să iei pentru a te feri de pagube materiale.
  2. Întrucât Delta Dunării este o rezervație naturală aflată sub supravegherea Guvernului României, dar și a UNESCO, desfășurarea unor activități comerciale, precum înființarea unei pensiuni pe malurile fluviului, trebuie să respecte mai multe legi și reguli. Printre actele care îți sunt necesare se numără autorizații de mediu specifice și cele care asigură respectarea unui plan urbanistic în localitățile din zonă. Intră pe site-urile instituțiilor locale și verifică toate documentele de care ai nevoie înainte de a demara construcția și chiar orice fel de reamenajare a spațiului. Este extrem de important să conservi corect locul și viețuitoarele Deltei.
  3. Protejează corespunzător a 3-a deltă ca mărime din Europa și cea mai mare suprafață reconstruită ecologic de pe continent instalând sisteme de energie regenerabilă, precum panourile solare sau sistemele de filtrare și refolosire a apei. Acestea reduc deșeurile ce pot afecta mediul înconjurător și costurile de întreținere. Trebuie să ai în vedere, de asemenea, reciclarea deșeurilor materiale din plastic, hârtie, sticlă și metal pentru a menține un mediu sănătos pentru tine și toți ceilalți locuitori ai Deltei Dunării, plante și animale deopotrivă.

Acestea sunt principalele 3 aspecte de care este necesar să ții cont atunci când ai în plan deschiderea unei afaceri în Delata Dunării, una dintre cele mai frumoase și demne de explorat zone ale României și Europei.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top