FOTO : Omul mascat a fost întotdeauna răufăcătorul, hoțul, tâlharul, banditul. Protest inedit al unui avocat din Baroul București

0

Un celebru avocat al Baroului București a ales o modalitate aparte de a protesta împotriva obligației de a purta mască, stabilită de Legea 55/2020. Bogdan Ioan Tudor Todoran s-a prezentat în Instanță la Tribunalele Vâlcea și Gorj cu o mască specială prin care i s-au putut vedea doar ochii.

Bogdan Ioan Tudor Todoran își explică gestul acestui protest expunând mai multe motive care într-un fel sau altul duc actul de justiție la ridicol.

Un prim motiv al protestului este unul practic, care ține de elocința avocatului care pledează. Fac parte dintr-o generație care a mai studiat la facultatea de drept retorica, de la oratoria vechilor romani la pledoariile marilor avocați români, consemnate în Biblioteca Marilor Procese. Atâta timp cât dreptatea nu va fi împărțită de judecători roboți ce vor soluționa cererile formulate de niște roboți programați să fie avocați, oralitatea procedurilor judiciare va rămâne un principiu ce nu poate fi respectat cu botnița (masca) aplicată pe față. Efectiv se creează o barieră fizică în comunicare, mai ales în expunerea argumentelor avocaților care depășesc două-trei fraze. Apare o stare de disconfort, atât fizic, cât și psihic, în situații similare fiind și judecătorii, procurorii, grefierii. Ți se aburesc și ochelarii, din cauza respirației în spațiul închis de mască, astfel că ești nevoit să renunți la ei – un alt motiv de iritare: nu poți nici să vorbești, nici nu mai vezi bine!

Un al doilea motiv al protestului este unul medical. De exemplu, doctorul Russell Blaylock a publicat în 11 mai 2020 un articol cu 13 referințe științifice (www.technocracy.news/blaylock-face-masks-pose-serious-risks-to-the-healthy/). În esență, analizând 17 studii publicate, concluzia a fost că nu se poate stabili o relație decisivă între purtarea măștii și protecția împotriva infecției bacteriologice. O astfel de măsură nu a mai fost folosită niciodată în istorie pentru a stopa un virus sau o pandemie. Din contră, sunt studii care au asociat purtatul măștii faciale cu dureri de cap, cu scăderea oxigenării sângelui, leșin, afectarea performanței la locul de muncă (în atenția magistraților care sunt nevoiți să poarte masca ore în șir – cât ține ședința de judecată!). Efectele sunt și mai grave la persoanele care au deja afecțiuni pulmonare. Iar un studiu și mai îngrijorător arată că reducerea nivelului de oxigen din sânge afectează celulele imune în lupta cu infecțiile virale! Așadar, alegerea înțeleaptă ar fi să nu purtăm masca facială – numai că această alegere a devenit ilegală prin Legea 55/2020.

Al treilea motiv al protestului este unul filosofic, care ține de semnificație. Omul mascat a fost întotdeauna răufăcătorul, hoțul, tâlharul, banditul. Cel care are ceva de ascuns, nu atât fapta, cât identitatea. În Procesul lui Kafka cel mai bine păzit secret al justiției era identitatea judecătorului. Mascarea, ascunderea feței, ascunderea omului după o mască, depersonalizează actul de justiție și pe judecători, procurori, avocați, grefieri. De la mască vine și mascarada – actul de justiție este solemn și, mai ales, public, nu o organizare ridicolă de oameni posesori de temperatură legală și travestiți (cu mănuși, botoșei și măști, cum au plusat unele instanțe).

Al patrulea motiv al protestului este unul care ține de credință. Mă solidarizez cu Biserica mea ortodoxă, batjocorită de politicienii care au decis că în aer liber nu e nevoie să porți mască, cu o singură excepție. În fața și în curtea bisericii strămoșești. Au identificat virusul în Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos! Mi se confirmă că visul acestor oameni politici este cel al împăratului roman, ce trebuia sa fie adulat ca un zeu! Le spun (nu le aduc aminte, pentru că, fără prea multe studii reale, doar cu “doctorate”, probabil nu au știut niciodată) cuvintele Împăratului apostat Iulian “M-ai învins, Galileene!” (Vicisti, Galilaee!).

În fine, un al cincilea motiv este unul politic – toate aceste decizii care ne afectează viața sunt luate de guvernanți, dar și de colegiile de conducere ale instanțelor, exclusiv pe bază de frică, fără niciun suport sau expertiză științifică. Există doar o logică a spaimei de necunoscut, o teamă ridicolă în fața morții ce pândește din respirația celui de lângă tine, abordată prin abandonarea democrației și a statului de drept în favoarea unei dictaturi pseudo-sanitare.

Acestea sunt motivele pentru care Bogdan Ioan Tudor Todoran s-a prezentat în instanță respectând litera legii: mascat complet, cu o cagulă care lasă la vedere numai ochii. ” Până nu se va institui vreo regulă ca trebuie să stăm toți cu ochii închiși, că doar sunt o poartă de intrare în organism a temutului coronavirus.” a concis acesta.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top