Florin Roman și – a dat demisia din funcția pe care o deținea în Guvern, după scandalul de plagiat în care este implicat

0

Deputatul Florin Roman, și – a dat miercuri, demisia din funcția de ministru Cercetării, Inovării și Digitalizării, pe care o deținea în noul Guvern al României.

Florin Roman, originar din Alba, și – a anunțat demisia prin intermediul paginii sale de socializare.

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult.

Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem în instanță.

Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict. În rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” în regim de monopol la digitalizare, vă spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijențe din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a fost mesajul postat de Roman, pe pagina sa de socializare.

Alături de mesajul postat, Florin Roman, a atașat și cele trei diplome de studii pe care le deține.

Până la numirea unui nou ministru, funcția va fi deținută de Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Guvernul a anunțat miercuri că premierul Nicolae-Ionel Ciucă a luat act de demisia ministrului Florin Roman și a transmis către Președintele României, Klaus Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să asigure interimatul ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Președintele României, Klaus Iohannis, prezent în aceste zile, în Belgia, la Summitul Parteneriatului Estic, a acceptat demisia lui Florin Roman.

”Am primit la Administraţia Prezidenţială demisia domnului ministru Florin Roman. Această demisie va fi acceptată şi voi numi interimar pe domnul ministru Virgil Popescu, până când se stabileşte cine va prelua definitiv acest portofoliu”.

Potrivit unor surse politice, premierul Ciucă i-ar fi cerut să-și dea demisia, iar dacă n-o va face i-a spus că va fi remaniat.

După acuzațiile de plagiat din lucrarea sa de master, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, este implicat într-un nou scandal.

El și-a trecut în CV că este licențiat în Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, ale cărei cursuri a scris că le-a urmat între 19992-1996.

Rectorul UBB, Daniel David, spune că Roman nu a urmat cursurile acestei universități, ci pe cele ale unui colegiu din Alba Iulia, iar pentru că acesta nu era acreditat a dat examenul de absolvire la UBB.

Situația a fost semnalată de Libertatea, care a scris că politicianul PNL a studiat în acei ani la Colegiul Universitar Economic și de Muzeologie, neacreditat, aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia.

Cei care urmau cursurile acestui colegiu trebuia să susțină examenul final la o universitate acreditată, pentru că nici Universitatea 1 Decembrie nu era acreditată, astfel că Florin Roman a dat examenul de absolvire la UBB.

Acesta este al treilea neadevăr descoperit în CV-ul vicepreședintelui PNL, în decurs de 10 zile.

Inițial, Florin Roman a spus că nu-și găsește cartea publicată la Editura Academiei, apoi a recunoscut că n-a scris-o. După aceea a declarat că, de fapt, cartea e un articol, dar nici pe acesta nu l-a găsit.

Libertatea a arătat că 10 pagini din 10 verificate din masteratul ministrului cercetării sunt plagiate la literă din lucrarea unui profesor din Timișoara.

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Digitalizării, liberalul Florin Roman, să-și clarifice situația legată de suspiciunile de plagiat, iar acesta a spus că va face tot posibilul să clarifice lucrurile în cel mai scurt timp, au declarat marți surse guvernamentale. 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top