DOCUMENTE : De ce se împotrivesc mai marii județului Alba unui amendament care ar fi putut aduce peste un MILION DE EURO spitalelor subordonate Consiliului Județean

0

Fără să discutăm de interese politice, un simplu amendament la rectificarea bugetului general al Judeţului Alba, ar fi putut aduce peste un milion de euro pentru sănătate. Redacția noastră a intrat in posesia unui document care contrazice buna intenție a luptei liderilor județului împotriva COVID 19 .


La ultima ședință a Consiliului Judeţean Alba, consilierul Luca Nicolae a susținut printr- un amendament, propus de grupul de consilieri ai PSD, reducerea unor cheltuieli care nu sunt justificate în acest context în care instituții subordonate CJ nu își desfăşoară activitatea în parametrii normali. De precizat este faptul că documentul propus nu ar fi afectat funcționarea sau salarizarea angajaţilor din instituțiile cu pricina.


Spre exemplu Teatrul de Păpuși Prichindel, pe lângă cheltuielile cu salarizarea care nu sunt afectate, ar fi avut în buget, atenție, pe trimestrul al doilea, cel în care ne aflăm acum, în plină pandemie, cu titlul I – Cheltuieli de Personal, Alte Sporuri – de 28.000 de lei.
Și titlul II Bunuri și Servicii, Alte Cheltuieli – un buget de 34.000
În total de la Teatrul de Păpuși Prichindel s- ar fi putut recupera suma de 62.000 de lei, bani care puteau fi folosiți cu ușurință în achiziția de teste sau medicamente.


De asemenea foarte mulți bani puteau fi recuperați și de la Muzeul Național al Unirii, unde am putea vorbi de o rectificare mult mai mare, în jur de 180.000 de lei. Centru de Cultură augustin Bena ar fi putut renunța la 75.000 de lei.


” Doar din cheltuielile pentru Servicii recreative şi sport pe anul 2020, nu discutăm de cultură sau altceva, am propus ca din suma totală de 9.377,00 mii lei (93 miliarde, 770 de milioane lei vechi), să redirecţionăm suma de 4.377,00 mii lei (43 miliarde, 770 milioane lei vechi) către Spitalul Judeţean Alba şi Spitalul de Pneumo fiziologie Aiud. Aceşti bani sunt bani daţi de către Cj Alba din excedentul bugetar, bani care ar fi putut fi redirecţionaţi pentru cele 2 spitale din subordinea Cj Alba pentru achiziţie de aparatura medicală. Vorbim de aproximativ 900 mii euro, bani extrem de necesari în această perioadă pentru achiziţia de aparatura medicală.” a declarat Luca Nicolae, consilier județean


Din păcate amprenta politicului și-a spus cuvântul iar amendamentul nu a trecut de majoritatea consilierilor din PNL și PMP la rugămintea expresă a președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top