Documente – Care este VICTORIA REFERENDUMULUI ? Căsătoria se încheie în continuare între parteneri de sex biologic diferit.

0

Sute de reacții după așa zisul eșec al referendumului au invadat spațiul public imediat după închiderea secțiilor de vot. Din păcate oameni care spun că respectă valorile democrației, au uitat că trebuie să respecte și voința poporului și au catalogat slaba prezență la vot drept un eșec. Pasența nu le-a ieșit în totalitate deoarece organizarea acestui referendum este o mare victorie.

Marele câștig al acestui referendum este interpretarea Curții Constituționale prin decizia numărul 539, din 17 septembrie 2018 , care recunoaște semnificația original a textului consacrat în Constituția din anul 1991.

Paragraful 29 spune astfel :

Analizând conformitatea modificării propuse cu prevederile alin. (2) al art. 152 din Legea fundamentală, referitoare la interdicţia suprimării vreunui drept sau libertăți fundamentale sau a garanţiilor acestora, Curtea a examinat redactarea art.48 alin. (1) din Constituţie, în forma propusă de inițiatorii revizuirii, prin raportare la definiția noțiunii ”a suprima”, și a constatat că aceasta nu este de natură să facă să dispară sau să înlăture, să elimine ori să anuleze instituţia căsătoriei și că toate garanţiile dreptului la căsătorie, astfel cum sunt consacrate în textul constituţional de referinţă, rămân neschimbate. Prin înlocuirea sintagmei “între soţi” cu sintagma “între un bărbat şi o femeie” se realizează doar o precizare în privinţa exercitării dreptului fundamental la căsătorie, în sensul stabilirii exprese a faptului că aceasta se încheie între parteneri de sex biologic diferit, aceasta fiind, de altfel, chiar semnificaţia originară a textului consacrat în Constituția din anul 1991.  Citește întregul document : Decizie_539_+op (1)

În acest sens, a se vedea considerentele cuprinse la parag.36-42 din Decizia nr.580 din 20 iulie 2016. Citește intregul document aici: Decizie_580

Probabil că rezultatul referendumului reflectă o lipsă de interes a ansamblului sau a majorităţii soecietăţii, cetăţenilor pentru acest subiect.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top