Dezinfectanții Hexi Pharma erau diluați de 10 ori !

0

Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a susținut o declarație de presă la Guvern și a prezentat rezultatele analizelor dezinfectanților Hexi Pharma.

hexi_pharma_06916700

Acesta a afirmat că la toate produsele analizate sunt neconforme, la unele diferenţe sunt marcante, de 10 ori, la altele sunt mai mici. Este vorba de 14 produse.

„Astfel, la clorură de amoniu, valoarea declarată era 15%, iar cea măsurată – 5,18%. La un produs cu iod, valoarea declarată era 10%, cea măsurată – 7,41%. La Glutaraldehidă, valoarea declarată era 12%, iar cea declarată – 1,23%”, a spus dr. Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Este vorba despre biocide produse de compania Hexi Pharma.

“Cam acestea sunt rezultatele analizelor, unele diferenţe sunt mai mari, unele mai mici”, a spus Victor Strâmbu.

Potrivit secretarului de stat, tot astăzi s-a finalizat şi controlul efectuat de Inspecţia Sanitară de stat la firma Hexi Pharma şi s-a decis s-a decis retragerea din spitale a produselor neconforme, retragerea care urmează să se facă imediat.

„S-a decis retragerea produselor neconforme. Este vorba de ceea ce exista pe eticheta produsului față de cele care sunt înscrise în regulament. Retragerea trebuie să se faca imediat. Exista documente care sunt pastrate la unitate si vor fi ridicate”.

Acesta a mai adăugat faptul că Hexi Pharma va fi amendată cu 40.000 de lei, iar celelalte produse similare de pe piața din România vor fi testate în aceleași condiții.

“Am cerut de la Comisia de Biocide o listă cu producătorii din țara noastră și al produselor similare cu astfel de substanțe. În România sunt 18 producători…și aproximativ 110 tipuri de biocide.”

Raportul va fi publicat pe site-ul Ministerului Sănătății în aproximativ două zile.

Dan Suciu a precizat că Guvernul nu exclude să se îndrepte în civil împotriva Hexi Pharma deoarece “există prejudicii pe care începem să le constatăm”.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top