Daniel ZDRÂNC : Economia locală este deja afectată. Ce propuneri are vicepreședintele PSD ?

0

 Fostul consilier județean Daniel Zdrânc vine în ajutorul celor ce și-au interrupt activitatea pe perioada pandemiei și propune Consiliului Local și Primăriei Alba Iulia SCUTIREA de la plata TAXEI de salubrizare pentru utilizatorii non-casnici care și-au întrerupt total activitatea în perioada stării de urgență!


” De asemenea pentru agenții economici care și-au redus activitatea și care produc astfel mai puține deșeuri ar trebui să existe posibilitatea să depună în format electronic o declarație rectificativă pentru scăderea taxei de salubrizare!
Economia locală este deja afectată de pandemia de #coronavirus iar companiile locale trebuie sprijinite pentru a trece mai ușor peste dificultăți.”, a scris Danil Zdrânc într-o postare pe rețelele de socializare.

Vicepreședintele PSD Alba se îndreaptă și înspre problemele economice ale firmelor de servicii care și-au închis activitatea

În numai câteva zile, mii de firme, în special din zona serviciilor către populație, organizării de evenimente și din HORECA și-au suspendat activitatea, fapt care va genera consecințe economice semnificative.
Dincolo de măsurile administrative, sanitare, care au legătură cu stoparea epidemiei, autoritățile TREBUIE SĂ INTERVINĂ pentru salvarea afacerilor românești, mai ales a microîntreprinderilor și PFA-urilor din domenii precum servicii, turism, transporturi, construcții, comerț, evenimente, HORECA, care trec prin clipe grele.
Peste 90% dintre firmele active din România sunt microîntreprinderi care au 1-10 angajați maxim și nu dispun de resurse financiare pentru a trece peste această perioadă de restricții.

1️⃣ O primă măsură pe care statul trebuie să o ia este amânarea termenelor de plată a taxelor salariale către buget!

2️⃣ Crearea unui mecanism de finanțare cu dobândă zero a firmelor afectate de #coronacriza economică cumulat
cu amânarea la plata ratelor de până la 6 luni, astfel încât să se diminueze presiunea pe fluxul de numerar.

3️⃣ Măsuri pentru lucrătorii afectați de starea de urgență pentru evitarea pierderii locurilor de muncă și a VENITURILOR, inclusiv prin acordarea unui ajutor de muncă pe termen scurt.

Dacă mor companiile, statul se blochează!!!, a completat Daniel Zdrânc

Distribuie

Lasă un comentariu

Top