Cursele aeriene pe relația Austria – România și retur, anulate de joi

0

Pandemia de coronavirus care există în acest moment, pe teritoriul României, ne afectează din ce în ce mai mult, în plan european. La începutul acestei săptămâni, 20 de state europene, ne – au interzis sau impus restricții de circulație pe teritoriul lor, acum a venit rândul Austriei să ne includă pe lista neagră.

Autorităţile din Austria vor interzice, începând de joi, zborurile din zece ţări, inclusiv din România, în cadrul măsurilor de reducere a riscurilor de transmitere a coronavirusului, informează agenţia de presă APA.

Potrivit ordinului semnat de ministrul austriac al Sănătăţii, Rudolph Anschober, interdicţiile privind efectuarea curselor aeriene au fost extinse la 18 ţări începând de joi, 16 iulie.

Pe lista interdicţiilor au fost incluse toate ţările din Balcanii de Vest, dar şi România, Bulgaria, Republica Moldova şi Egipt. Restricţiile vor fi în vigoare până cel puţin pe 31 iulie.

Ca efect al deciziei, compania aeriană Austrian Airlines va suspenda cursele aeriene spre şi dinspre Belgrad, Bucureşti, Cairo, Podgoriţa, Sarajevo, Sibiu, Skopje, Sofia, Tirana şi Varna.

Austria interzisese deja cursele aeriene spre şi dinspre Marea Britanie, Iran, Portugalia, Rusia, Suedia şi Ucraina.

În schimb, au fost suspendate restricţiile de zbor spre regiunea italiană Lombardia.

Aeroportul Internațional din Sibiu a anunțar marți că, în perioada 16 – 31 iulie, cursele aeriene regulate directe înspre și dinspre Austria operate de compania aeriană Austrian Airlines prin ruta Sibiu – Viena și retur vor fi suspendate.

Pasagerii a căror călătorii programate în perioada pentru care sunt suspendate zborurile Sibiu – Viena și retur sunt rugați să contacteze reprezentanții companiei aeriene.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top