Cupru Min spre direcția bună ! Compania, scoasă de parlamentari de pe lista întreprinderilor cu guvernanţă corporativă!

1

Veste bună pentru angajații CupruMin. Compania ar putea fi condusă din nou de profesioniști în domeniu.  Socitățile de stat au fost exceptate de ordonanța 109 privind guvernața corporativă. Miercuri în plenul Parlamentului au fost votate modificările ordonanței 109, astfel că la conducerea societăților comerciale cu acționariat de stat vor putea ajunge profesioniști în domeniul în care au activat.

” Astăzi în Camera Deputaţilor, în regim de urgenţă, s-a dezbătut şi votat PLx. 226/2017. Legea prevede modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Camera Deputaţilor fiind Camera decizională. Exceptate de la aplicarea acestei ordonanţe de urgenţă sunt mai multe unităţi cu impact economic dar şi social din jud. Alba. Motivarea amendamentelor propuse de Grupul PSD este faptul că ele sunt cuprinse în propunerea legislativă privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi investiţii S.A. Amintesc câteva unităţi importante din judeţul nostru: Societatea Uzina Mecanică Cugir S.A, Fabrica de Arme Cugir S.A, Hidroelectrica S.A, Romgaz S.A, Loteria Romana S.A, Societatea Naţională a Sării S.A, Compania Naţională Poșta Română S.A, Cupru Min S.A. Rezultatul votului: 157 pentru, 71 contra şi 4 abţineri. O lege extrem de importantă pentru economia naţională a României” – a spus liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu unul din artizanii acestui proiect.

În ultimii doi ani în compania minieră CupruMin au fost sesizate mai multe aspecte care afectează bunul mers al societății însă Ministerul Economiei nu putea intervenii.

“Consiliul de Administratie si directorul general raspund de activitatea de administrare si conducere a Cupru Min , iar Ministerul Economiei, în calitate de autoritate publică tutelară nu poate interveni în activitatea de administrare și conducere a Companiei”, se arăta într-un document primit de redacția Opinia Transilvană, în urma unor anchete jurnalistice

Publicația Opinia Transilvană a atras în mai multe rânduri atenția că  ordonanța 109, privind guvernața corporativă, aduce companiei CupruMin doar o redresare artificială, care să țină cont doar de indicii primiți de management.

Jurnalistul Radu Ciobotea a sesizat schimbările de viziune a conducerii corporatiste ”după cum bate vântul” și a sesizat atât Corpul de Control al Ministrului cât și cabinetul domnului Gheorghe Șimon

 În acest context am încercat să înţeleg ce se întâmplă şi am căutat „subiecte”. Mi-am dat seama că dacă la trei luni se fac schimbări la minister, Cupru Min, va avea de fiecare dată altă viziune.

În urmă cu doar trei luni, la vizita domnului ministru Mihai Fifor, conducerea actuală a prezentat un plan de viitor la care a participat şi presa (se spunea atunci că susţin construcţia Uzinei Metalurgice că a fost găsită o locaţie cu toate facilităţile, că au în viitor deschiderea de noi Cariere (Bucium Tarniţa), că se vor rezolva problemele de Mediu, că vor marii producţia.) Toate acestea par să fi fost doar poveşti frumos împachetate.

Acum după întâlnirea cu dumneavoastră, proiectele şi priorităţile conducerii societăţii Cupru Min par să fie cu totul altele.

Adevărul este, domnule ministru că toţi am fost prinşi în plasa unor campanii de PR pe care conducerea coorporatista ne-a aruncat-o în faţă pentru a da bine în indicatorii pe care Ministerul Economiei, prin Consiliul de Administraţie îi cere prin contractele de mandat. – se arată în scrisoare dechisă adresată ministrului Economiei Gheorghe Șimon. 

Din stenogramele ședinței de miercuri reiese că liberalii s-au opus categoric acestor modificări.

Distribuie

Un comentariu

  1. Din nou liber la furt, mafie si crima organizata!! Soferi , frizeri si chelneri care au contribuit la campania papagalului Darzu rasplatiti cu posturi inalte. Rusine !!!!

Lasă un comentariu

Top