Cum să cauți corect un loc de muncă? Pe piața din România a apărut conceptul de Agregator de locuri de muncă!

0

Progresul ne ține în perpetuă schimbare. Ne adaptăm la toate inovațiile tehnologice, la rândul său și piața forței de muncă trece prin diverse metamorfoze.

Ce faci când cauți un loc de muncă? Întrebi pe la prieteni, poate cumperi un ziar și găsești niște oferte acolo, poate chiar intri pe Net și găsești un Job Board din zonă sau poate chiar unul național și dai peste ceva interesant acolo. Însă precum am zis adineauri, totul în jurul nostru se schimbă în fiecare zi. Relativ recent și-a făcut apariția conceptul de Agregator de locuri de muncă,la bazele căruia se află un principiu foarte simplu, dar foarte efectiv.

Agregatoarele și-au luat angajamentul de a fi intermediar între persoana, are nevoie de un job și Job Boardurile de pe Net, plasând ofertele de pe majoritatea surselor pe una singură. Agregatoarele compilează informația relevantă din întreaga rețea, care ține de un domeniu anumit, o stochează și
i-o afișează utilizatorului.

În cazul în care utilizatorul decide să aplice la un post plasat pe agregator, acesta va fi redirecționat spre sursa originală, site-ul pe care oferta a fost plasată inițial. Din acest motiv, majoritatea Job Boardurilor colaborează intens cu Agregatoarele.

Astfel utilizatorul are posibilitate să acceseze o listă mare de job-uri disponibile în zonă, țară, uneori chiar și în afara țării. „De ce există agregatoarele?” și „de ce ele continuă să existe?” sunt întrebările relevante pe care trebuie să ni le adresăm, luând în considerare activitatea acestora și faptul că ele nu produc niciun fel de conținut și doar colectează informația. Activitatea agregatoarelor este direcționată spre confortul utilizatorului. Site-urile din acestă nișă care sunt prezente pe teritoriul României sunt ro.jooble.org și ro.indeed.com.

Pe de altă parte, agențiile de recrutare au tot mai multă priză la public în condițiile curente, pentru că acestea dețin ofertele care nu sunt disponibile publicului larg și colaborează doar cu candidații de relevanță maximă pentru angajatori. Agențiile se concentrează pe selectarea meticuloasă a candidaților. Acestea vă vor putea oferi și consultanță la nivel de HR și vă vor putea îndruma și da sfaturi utile.

Vă urăm mult succes în căutarea unui loc de muncă.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top