Criterii importante de respectat când cumperi o zgardă pentru dresaj

0

Pentru novici, a găsi dintre numeroasele modele de zgărzi pentru câini pe cele potrivite, nu este absolut deloc ușor. Există zeci de oferte disponibile, produse provenind de la branduri celebre sau mai puțin cunoscute, uneori având caracteristici aparent ciudate, de neînțeles pentru nespecialiști. Prețurile de comercializare sunt și ele extrem de variate, începând de la câteva zeci de lei și ajungând până la câteva sute de lei (sau chiar de euro!).

Întrebări de ajutor când comanzi zgarda de dresaj cățel ideală

Dresorii internaționali cu mare experiență în domeniu au întocmit pentru proprietarii de câini o listă cu 6 întrebări de bază la care, dacă se va răspunde corect, se va putea face o comandă corectă dintr-un pet shop online, spre exemplu.

  1. Care este greutatea câinele dvs.?

Pentru a evita cheltuielile cu achizițiile total inutile, orientați-vă doar către zgărzi de antrenament care se potrivesc cu forma corpului câinilor ce le vor purta. Comparați caracteristicile fiecărui model, recomandările producătorilor, citiți opiniile clienților ce le-au comandat deja. Dacă aveți totuși îndoieli, cumpărați o zgardă pe măsura aceleia folosite pentru lesă. Desigur, asta dacă nu luați legătura, așa cum ar fi cel mai indicat, cu o persoană de specialitate și doriți să deveniți chiar dvs. instructorul câinelui pe care îl dețineți.

  1. Ce personalitate are câinelui dvs.?

Dacă animalul de companie ce urmează a fi dresat nu are o fire blândă, ci mai degrabă agresivă, pentru dresaj puteți alege o zgardă cu vibrații. După mai multe utilizări, cu siguranță veți putea să vă mulțumiți cu un simplu semnal sonor pentru ca animalul de companie să vă asculte comenzile. La fiecare fluierat, spre exemplu, câinele dvs. va înțelege mesajul și își va corecta acțiunea sau va executa o comandă însușită, pentru a evita vibrațiile neplăcute.

  1. Ce comportament doriți să corectați prin dresaj?

Pentru a corecta comportamentul prea agresiv al câinelui față de dvs. sau de alte persoane, trebuie să alegeți un produs cu stimulare electrostatică.  Este indicat ca în prealabil să vă informați cu privire la cauzele ce generează un astfel de comportament canin sau să discutați cu medicul lui veterinar. Un doctor de animale vă poate sfătui și cu privire la modul cel mai bun în care vă puteți educa cățelul (singur sau cu ajutorul unui dresor profesionist). Chiar dacă urmându-i sfaturile competente nu se vor rezolva toate problemele, lucrurile vor putea să se remedieze foarte mult în scurtă vreme.

  1. Cât timp va purta câinele zgarda de dresaj zilnic?

Autonomia produsului poate deveni primul criteriu în alegerea dvs. în funcție de cât de importantă este această zgărduță pentru educația unui cățel. La unele modele de zgărzi, bateriile pe baza cărora funcționează se pot schimba chiar și la câteva luni.

  1. Ce tip de plimbări faci în mod obișnuit cu câinele tău?

Dacă câinele dvs. este acasă și doriți doar să-i corectați un comportament agresiv la domiciliu, atunci distanța va fi de mică importanță.

Pe de altă parte, dacă aveți un câine de vânătoare căruia îi place să facă ture lungi de alergare, să zburde în voie ore întregi, o zgardă de dresaj specială pentru rasa lui reprezintă cea mai bună alegere. În pet shop-urile online veți găsi atât zgărzi pentru câinii mai sedentari, cât și pentru aceia cărora le place să fugă distanțe mari de le sfârâie lăbuțele.

  1. Care este bugetul disponibil alocat acestui accesoriu canin?

Diferențele de preț sunt justificate de caracteristicile, reputația mărcii și site-ul ce comercializează zgărzile de dresaj respective.

Stăpânii de câini pot totuși să găsească, dacă au puțină răbdare, cel mai bun accesoriu canin de acest fel care se înscrie în bugetul pe care l-au alocat pentru această achiziție. Așadar, căutați atent în pet shop-ul online favorit și nu va fi în zadar!

 

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top