Complicitate la cel mai înalt nivel. Cum se acoperă angajații Romsilva între ei ?

0

Munţi întregi fără un copac în picioare stau mărturie a jafului care s-a săvârşit în pădurile noastre. Pierdem în fiecare zi hectare întregi de pădure, iar în locul lor nu mai punem nimic. Pentru a ajunge la vârsta maturităţii, unui copac îi trebui 70 de ani. O viaţă de om. Suntem la coada clasamentului atunci când vine vorba de împăduriri.

Complicitatea dintre cei care ar trebui să aplice legea și cei care profită de pe urma încălcării ei fac ca aceste lucruri să continue, iar măsurile se iau doar după demersuri de lungă durată și, de multe ori, într-un moment în care dezastrul e deja produs.

Deși la ultima vizită de lucru în județul Alba, atât ministrului Ioan Deneș cât și șefului RNP Romsilva, Gheorghe Mihăilescu i-au fost prezentate mai multe situații de încălcări flagrante ale legii și ale codului Silvic, care s-au dovedit ulterior reale, finalizându-se cu anchete penale, nu s-a luat nici o măsură în acest sens.

Chiar dacă directorul Gheorghe Mihăilescu a dispus mai multe anchete la nivelul județului Alba, suspiciunea rezonabilă este că acțiunile interne de control au ca scop mușamalizarea cât mai rapidă a problemelor semnalate. Așadar se pare că relația de cumetrie politică legată cu cea de prietenie este mai puternică decât aplicarea legii sau protejarea pădurilor României.

Relația Deneș-Mihăilescu- Boariu țin ascuns și mascat cu cifre inexacte un raport al tăierilor ilegale de pădure în care sunt implicați în mare parte angajați ai Direcției Silvice Alba.

Cei trei provin din trei județe diferite dar care au un numitor comun, defrișarea și tăierea ilegală a pădurilor. Cele trei județe se află în topul național, pe primele locuri, în masacrarea pădurilor. Deci este clar că experiența își spune cuvântul.

Deși Gheorghe Mihăilescu neagă că l-ar cunoaște personal pe Gheorghe Boariu, realitatea îl contrazice. Cei doi au fost văzuți la Orlat în județul Sibiu dezbătând probleme comune. De ce s-ar ascunde totuși directorul RNP Romsilva să recunoască aceste întâlniri? De ce Gheorghe Dan Boariu stă cu bagajele făcute să sară în trenul PNL, prin relația cu Valentin Rotar, primarul Blajului, sunt întrebări la care vom răspunde în materialele următoare.

HOȚIA și distrugerile pădurilor trebuie să înceteze, pentru că ceea ce se fură este viitorul României. Cu ajutorul și implicarea autorităților, doar așa se pune capăt mai repede acestor distrugeri și acestui furt. În ciuda amenințărilor și neplăcerilor cauzate vă asigurăm că nu ne vom opri până când cei care sunt responsabili nu vor răspunde civil, administrativ și, mai ales, penal, pentru faptele lor.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top