Colegii militarului mort la Alba Iulia NU VOR MAI DEFILA de 1 Decembrie . Posibila Decizie a MApN

0

Colegii militarului electrocutat vineri, care au fost de faţă în momentul producerii tragediei, în gara din Alba Iulia, ar putea fi înlocuiţi la ceremonialul dedicat Zilei Naţionale.

“Colegii vor fi, probabil, schimbaţi, pentru a nu crea o stare emoţională. Vom vedea ce decizie va lua comandantul Diviziei în acest sens”, a declarat, la Alba Iulia, ofiţerul de relaţii publice al Diviziei 4 Infanterie “Gemina” Cluj Napoca, locotenent-colonel Dan Crişan.

Acesta a transmis regretul conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi a Diviziei 4 Infanterie “Gemina” faţă de producerea acestei tragedii. Totodată, au fost transmise condoleanţe familiei lui Alexandru Orosz, militarul în vârstă de 33 de ani, decedat în incidentul de la Alba Iulia.

“Misiunea continuă, conform ordinului. Ne vom prezenta la ceremonie pentru a aduce omagiul nostru populaţiei din Alba Iulia. (…) Misiunea noastră continuă, aceea de a merge la ceremonialul de la Alba Iulia. Păcat de acest incident, pe care cu toţii îl regretăm”, a spus ofiţerul.

El a explicat că militarul şi-a pierdut viaţa în timpul manevrării unui complex antiaerian Gepard. Din cauza greutăţii unui asemenea vehicul militar, s-a optat pentru transportul feroviar al convoiului cu aceste echipamente şi nu pe cale rutieră.

S-a constituit o comisie care va analiza cauzele producerii accidentului în urma căruia un militar şi-a pierdut viaţa în gara din Alba Iulia, în timp ce descărca vehicule militare pentru parada de 1 decembrie.

 “Referitor la accidentul din staţia Alba Iulia vă informăm că o comisie abilitată va cerceta condiţiile producerii acestui tragic accident, în care un militar şi-a pierdut viaţa şi, totodată, va stabili şi care au fost cauzele exacte. Conducerea CFR îşi exprimă public regretul pentru acest tragic accident şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate”, afirmă surse din cadrul CFR SA
Evenimentul a fost raportat Parchetului Militar Cluj Napoca.

Plutonierul Alexandru Orosz avea 33 de ani şi era angajat ca mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “Potaissa”.

Acesta lucra de 11 ani în Armată şi a avut o misiune în Afganistan.

Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la ceremonia de 1 Decembrie, s-a electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top