CERCETAŢI PENTRU ORGANIZAREA DE LUPTE ÎNTRE ANIMALE, RĂNIREA SAU SCHINJUIREA ANIMANLELOR ŞI FURT

2

Poliţiştii din Alba Iulia au efectuat, vineri dimineaţă, două percheziţii la domiciliile unor tineri din Alba Iulia, bănuiţi de organizarea de lupte de câini periculoşi şi de furt de câini.

La data de 03.02.2017, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au efectuat două percheziţii la domiciliile unor tineri de 15, 17 şi 19 ani, din municipiu, care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de „organizarea de lupte între animale” , „rănirea sau schingiuirea animalelor” şi „furt”.

Se pare că, în perioada 2016- ianuarie 2017, cei 3 tineri ar fi antrenat câini din rasele periculoase Amstaff şi Pitbull, neînregistrați sau declaraţi, conform prevederilor legale, pentru a le creşte gradul de agresivitate, folosindu-se de câini furaţi din curţi din municipiul Alba Iulia sau găsiţi pe stradă (fie câini fără stăpân, fie câini pierduţi).

Câinii astfel antrenaţi ar fi fost folosiţi la lupte, organizate în apropierea locuințelor tinerilor cercetaţi.

Totodată, cei 3 tineri ar fi sustras câini de la locuinţele unor cetăţeni din Alba Iulia, iar ulterior îi restituiau proprietarilor contra unor sume de bani.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au reuşit să recupereze 3 câini, doi dintre ei fiind predaţi proprietarilor.

Faţă de cei 3 tineri a fost întocmit dosar penal în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de „organizarea de lupte între animale”, „rănirea sau schingiuirea animalelor” , fapte prevăzute de Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor şi „furt”, faptă prevăzută de art. 228 alin 1 Cod Penal.

Aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii lor activităţi infracționale.

Distribuie

2 comentarii

Lasă un comentariu

Top