Carantină Alba: Declarații pe propria răspundere Pe timp de zi și de noapte

1

Municipiile Alba Iulia, Blaj, Sebeș, alături de orașele Cugir și Abrud și comuna Ciugud, vor intra de marți în carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile.

Hotărârea a fost adoptată duminică seara, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba.

Locuitorii aflați în orașele carantinate, vor putea ieși din locuințe, doar cu declarație pe propria răspundere sau adeverință de la angajator. Altfel ar putea fi amendați.

Autoritățile vor institui filtre la intrările și ieșirile, din localitățile aflate în carantină.

Persoanele care se deplasează în afara locuinței sunt obligate să prezinte autorităților o declarație pe propria răspundere, care să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, domiciliul/reședința, motivul deplasării, adresa la care se deplasarea, data completării și semnătura.

Pe timpul nopții, în intervalul orar 23.00 – 5.00, puteți să ieșiți din casă, însă doar în interes personal, doar dacă asistența medicală nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, doar dacă aveți nevoie de medicamente, trebuie să îngrijiți pe cineva bolnav sau dacă un membru al familiei a decedat.

Declarația pe propria răspundere poate fi scrisă de mână, cu condiția ca toate elementele să fie preluate. Declarațiile pot fi stocate și prezentate pentru control pe telefoanele mobile sau alte dispozitive, cu condiția ca pe ele să fie semnătura olografă a persoanei care folosește declarația și data pentru care este valabilă declarația.

 Cei care se vor deplasa în interes profesional (locul de muncă), sunt valabile legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Distribuie

Un comentariu

  1. Elena Puican în

    Buna ziua, am peste 65 ani , trebuie sa fac activitati fizice, va rog sa-mi precizati intre ce ore pot sa merg. Deasemenea am o locuinta la tara si trebuie sa ma merg cand sa raceste pentru scoaterea apei din instalatie.
    Programul de 10-13 este doar pentru cumparaturi?

Lasă un comentariu

Top