A fost eliminată “taxa pe apa de ploaie” ! Asociația APA ALBA somată public să elimine în tot județul acest bir

1

Guvernul a eliminat prin OUG obligația utilizatorilor serviciilor publice de apă și canalizare de a suporta costurile generate de colectarea, transportul, epurarea și evacuarea apelor pluviale.

Asta după ce, în vară, legislația a fost modificată în sensul că s-a dat posibilitatea autorităților locale care dispun de resurse să îi scutească de această plată pe clienții operatorilor de servicii de apă și canalizare, suportând-o din bugetul local.

Vicepreședintele Autorității Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Daniel Zdrânc spune că urmează o reducerea semnificativă a facturilor emise către utilizatori.

Daniel Zdrânc


” În ultima ședința de Guvern a anului trecut a fost adoptată OUG 114/2018 prin care au fost abrogate mai multe articole din Legea 241/2006 care fusese modificată, la rândul ei, printr-o inițiativa a unor parlamentari PNL și obliga operatorii serviciilor de apă și canalizare să factureze apa meteorică. 
Acum, administrațiile locale pot opta dacă se mai facturează sau nu apa meteo (pluvială) la cetățeni. 
Această măsură împreună cu scăderea TVA la 9% pentru serviciile de canalizare, se va reflecta în reducerea semnificativă a facturilor emise către utilizatori.” –
a spus Daniel Zdrânc.

Contactat de redacția Opinia Transilvană, vicepreședintele ANRSC, Daniel Zdrânc cere public Asociației APA ALBA, eliminarea de urgență a taxei pe apa de ploaie pentru toți utilizatorii din județul Alba.

Distribuie

Un comentariu

  1. Păi, la nesimţirea cu care au băgat în facturi, zeci de metrii cubi, adică zeci de tone, pentru cei care nu ştiu că 1 mc = 1 t, pe lună, chiar şi în lunile în care nu a plouat (justificarea celor de la APA a fost că datele sunt primite de la cei de la meteo Sibiu… ), plus că în vara anului 2018 o parte din cetăţenii oraşului de jos au primit în curţi şi subsoluri, toată buda oraşului, deversată din canalele societăţii APA – CANAL.

Lasă un comentariu

Top