Unirea Alba Iulia a fost preluată de Primăria Alba Iulia. Echipa fanion din „Cetatea Marii Uniri”, intră în compunerea CSM Unirea

1

Marți, a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Local Alba Iulia, prin care aleșii locali au fost chemați pentru a-și exprima votul, în privința preluării echipei Unirea Alba Iulia, de către municipalitatea locală.

Consilierii locali au votat cu unamimitate de voturi, ca activitatea sportivă a clubului fanion al județului Alba, să fie preluată de CSM Unirea Alba Iulia – club finanțat din subvenții primite de la autoritățile locale din urbea albaiuliană.

Decizia preluării divizionarei terțe Unirea Alba Iulia de către autoritățile locale, a fost salutată și de către primarul municipiului, Gabriel Pleșa, într-o postare pe pagina personală de socializare.

„Îndelung discutată, în atenția autorităților și opiniei publice din municipiul nostru încă de la finalul anului trecut, preluarea echipei de fotbal Unirea Alba Iulia de către primărie a fost aprobată azi în ședință extraordinară a Consiliului Local.

Dincolo de detaliile birocratice încă în curs de a fi puse la punct, decizia este, fără teama de a exagera, una istorică. Un simbol al orașului, un brand puternic, echipa Unirea Alba Iulia, cu o tradiție de 100 de ani curând, revine acasă, sub tutela Primăriei. Este, până la urmă, o decizie de oportunitate pe care o luăm nu doar pentru echipa de seniori, greu încercată în ultimii ani, ci asupra întregii activități fotbalistice din orașul nostru.

Ziua de azi reprezintă doar începutul unei strategii viitoare pe care Clubul Sportiv Municipal o va implementa la nivelul fotbalului juvenil din oraș.

Copiii din Alba Iulia, și de ce nu, din județ, merită condiții mult mai bune de antrenament, de selecție și de reprezentare într-o echipă simbol pentru Alba Iulia.

Mulțumesc colegilor mei consilieri pentru suport! Greul de-abia acum începe, dar nădăjduiesc că vom reuși!.

Unirea nu moare!

Hai Unirea!”, a fost mesajul postat de primarul Gabriel Pleșa, pe pagina de socializare.

Unirea Alba Iulia va evolua pentru încă un sezon în Liga 3, noua ediție de campionat va debuta în data de 27 august 2022.

La finalul sezonului trecut al Ligii 3, Unirea Alba Iulia a retrogradat în Liga 4, dar norocul le-a surâs „alb-negrilor” care au fost reprimiți înapoi, aceștia profitând de locurile rămase vacante după neînscrierea în competiție a mai multor cluburi.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top