Top 3 lucruri care te vor ajuta să înveți mai eficient pentru examene

0

Perioada examenelor este una dificilă, mai ales dacă simți că nu ești suficient de pregătit să faci față stresului care urmează. Pentru a-ți ușura munca și pentru a face totul să fie mult mai plăcut, există câteva metode care te-ar putea ajuta. În primul rând, nu uita să rămâi pozitiv în perioada aceasta și să îți păstrezi motivația. Aceste două lucruri vor fi principalele resurse de care ai nevoie. Dacă vrei idei suplimentare, citește acest articol în continuare.

Iată 3 metode care te vor ajuta să te relaxezi și să înveți mai ușor pentru examene:

  • Desenează și schițează

Dacă vrei ca totul să fie mai ușor de reținut și tu să rămâi motivat atunci când înveți, una dintre cele mai bune metode este cea cu desenatul și schițatul. Folosește markere în diverse culori pentru a sublinia frazele cele mai importante și pentru a realiza scheme și schițe ușor de reținut. Aceste lucruri te vor ajuta, fără să îți dai seama, din punct de vedere vizual. În plus, încearcă să folosești doar instrumente de scris pe placul tău și cât mai atrăgătoare. Poți încerca markere cu vopsea, creioane mecanice ușor de utilizat, stilouri sau rollere. Ai o mulțime de variante interesante și le poți comanda online oricând dorești, ca să îți îmbogățești colecția.

  • Ia pauză oricând ai nevoie

Dacă vrei să îți fie mai ușor să înveți, atunc, în primul rând, trebuie să fii odihnit, iar creierul tău trebuie să fie pregătit să asimileze toate informațiile. Încearcă să fii cât mai relaxat și stabilește un interval de timp la care să iei întotdeauna o pauză scurtă. De exemplu, la fiecare treizeci de minute de învățat, poți lua o scurtă pauză de 5 minute. Totuși, încearcă să nu depășești limita, altfel îți vei ieși din ritm și acest lucru nu te va ajuta deloc. Fiecare lucru din jurul tău te poate distrage, însă telefonul este, de obicei, principalul obiect care îți fură atenția pentru un timp îndelungat. Încearcă să îl ții cât mai departe de tine atunci când înveți pentru a evita orice distragere. Dacă reușești să-ți organizezi timpul cât mai eficient, atunci, cu siguranță, vei observa schimbări pozitive în viața de zi cu zi, chiar și la școală.

  • Învață lucrurile esențiale

Dacă nu ești genul de persoană care poate învăța pe de rost paragrafe întregi, atunci încearcă să subliniezi cele mai importante propoziții sau fraze. Dacă vrei ca totul să fie și mai ușor de reținut, încearcă să restrângi informațiile și să culegi doar elementele de bază. Poți încerca să restructurezi propozițiile, punând ideile importante cu liniuță. În felul acesta vor fi mai puține cuvinte de reținut și ordinea te va ajuta să înveți mai ușor.

Sunt o mulțime de metode care pot contribui la un studiu mai eficient, însă nu sunt potrivite pentru toată lumea. Fiecare persoană învață în stilul și în ritmul ei, dar există câteva metode ușoare care te-ar putea ajuta și pe tine. Fă tot posibilul să ai la îndemână ustensilele de care ai nevoie pentru a putea structura ideile cum trebuie și apucă-te de treabă!

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/

Distribuie

Lasă un comentariu

Top