Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” va acționa în instanță CNAIR dacă angajații nu vor beneficia de asigurări pentru risc de accidente de muncă

0

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” va acționa în instanță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România dacă angajaților nu li se vor încheia asigurări pentru risc de accidente de muncă și boli profesionale, așa cum este stipulat în Contractul Colectiv de Muncă la art. 89.

Nu acceptăm ca drepturile angajaților CNAIR să nu fie respectate, în contextul în care aceștia își îndeplinesc cu strictețe toate obligațiile. Vorbim despre oameni care lucrează de dimineața și până seara și care își pun viața în pericol.  

Muncitori au în fiecare zi teama că se pot întâmpla accidente pe drumurile aglomerate din rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi pe care o administrează. Cel mai recent accident de circulație s-a produs în 26 februarie 2021, în județul Giurgiu, pe DN5, la Călugăreni, unde un muncitor de 55 de ani de la Secția de Producție București a decedat.

În Contractul Colectiv de Muncă este stipulată obligația angajatorului de a încheia asigurări pentru risc de accidente de muncă și boli profesionale. Astfel, ”Elie Radu”, sindicatul reprezentativ al Companiei, va face toate demersurile legale pentru ca acest drept al angajaților să fie respectat și va ajunge până în instanță dacă nu se găsesc soluții urgente. Ceea ce se se întâmplă acum este inadmisibil, o lipsă totală de empatie și solidaritate!

Mai atragem atenția că tot în Contractul Colectiv de Muncă există stipulată obligația angajatorului de a încheia Asigurări de Sănătate, conform art. 89 litera b: ”Angajatorul va încheia asigurări de sănătate în limita sumei de 50 lei/salariat/lună, după aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al CNAIR – SA pe anul 2020”. Însă angajatorul nu a reușit să ducă această obligație la bun sfârșit. Astfel, dacă nu se vor găsi soluții pe cale amiabilă, vom ajunge în fața judecătorilor pentru recuperarea drepturilor care se cuvin angajaților. 

Nu permitem factorilor de decizie să își bată joc de angajați și solicităm respect pentru ei!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top