Siguranța Rutieră pusă în pericol de constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Deși tronsonul ar fi trebuit să fie gata în vederea recepției, inspectorii CNAIR au descoperit mai multe neconformităţi

0

Bulină neagră pentru constructorii lotului 3 al Autostrăzii Sebeș Turda, deși are  doar 12,5 kilometri şi se întinde de la Aiud la Decea, mai multe  elementele pentru siguranţă rutieră nu sunt respectate.

Mai mulți reprezentanți din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere au fost prezenți, marți dimineața, pe lotul 3 al Autostrăzii unde au făcut o vizită de lucru pentru repeția construcției. Din constatări se pare că, construtorul nu a respectat aspectele puse în vedere de autorități încă de anul trecut, elementele de siguranță nefiind întrunite.

” Am constatat că s-au menţinut anumite neconformităţi descoperite şi în luna noiembrie a anului trecut, ca atare, vom vedea şi ce spun şi celelalte două echipe, pentru că au fost trei echipe, practic, astăzi în inspecţie, una care s-a ocupat de verificarea structurilor, una de siguranţa rutieră şi a treia echipă, noi împreună cu presa, cea care s-a ocupat de partea de drumuri. După câte am văzut, există aceste neconformităţi, se va întruni comisia în după-amiaza aceasta, va studia inclusiv documentele şi în funcţie de ce se va stabili se va decide dacă se acordă sau nu recepţia” – a spus Alin Șerbănescu purtător de cuvânt CNAIR

La inspecţie a fost prezent şi constructorul, care urmează să dea explicaţii în cadrul unei comisii întrunită la nivelul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Reprezentanții Companiei susțin că termenul maxim de finalizare și recepție al lucrărilor de porțiunea respectivă este luna martie, pentru luna februarie fiind programată o inspecție la lotul 4 al Autostrăzii Sebeș-Turda .

”Vom vedea cum evoluează lucrurile în realitate acolo, iar celelalte două loturi sunt programate şi ele anul acesta spre a fi deschise circulaţiei. Vom vedea de asemenea cum vor evolua lucrările în zonă şi în funcţie de acestea vom stabili dacă se va face recepţia sau nu” – a concis Alin Șerbănescu

Autostrada Sebeş-Turda are o lungime  de 70 de kilometri şi va traversa parţial judeţele Alba şi Cluj, fiind împărţită în patru loturi. Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul 1, 549.332.393 de lei pentru lotul 2, 420.511.921 de lei pentru lotul 3, 470.004.894 de lei pentru lotul 4, toate fiind finanţate din fondul de coeziune, 85%, şi bugetul de stat – 15%.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top