Scutul pădurii. Sancțiuni după un control efectuat la o societate comercială de prelucrare a materialului lemnos din Aiud.

0

Peste 42 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, în urma unui control efectuat la o societate comercială de prelucrare a materialului lemnos, din Aiud.

La data de 27 iunie a.c., poliţiştii Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Judeţene Alba şi specialişti silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj şi Direcţiei Silvice Alba, au organizat un control pe raza municipiului Aiud şi făcut verificări la o societate comercială de prelucrare a materialului lemnos.

Cu ocazia controlului, s-a constatat că administratorul societăţii nu a respectat H.G. 470/2014, existând diferenţe între stocurile scriptice şi cele faptice.

Faţă de administratorul societăţii, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 10 000 lei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010, privind contravenţiilor silvice, iar întreaga cantitate de material lemnos, 42,029 mc, diverse specii, în valoare totală de 11.759 lei, a fost confiscată.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top