Scutul Pădurii – 20 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii din Cîmpeni

0

20 de metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii din Cîmpeni, în urma unui control la o societate comercială din Valea Bistrii.

FD.lemn25

 Acţiunile comune de control, organizate de poliţişti specializaţi în combaterea delictelor silvice, împreună cu lucrători silvici, la societăţile comerciale şi persoane fizice specializate în exploatarea şi prelucrarea materialului lemnos, au continuat.

Astfel, la data de 07.03.2016, cu ocazia verificărilor efectuate de poliţiştii din Cîmpeni împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieşului – Cîmpeni, la o instalaţie de debitat material lemnos din Valea Bistrii, s-a constatat o diferenţă de 20 de metri cubi de material lemnos ce nu a fost înregistrat în evidenţe,  deşi aceasta figura pe avizele primare de însoţire, găsite cu ocazia controlului.

Totodată, la domiciliul unui cetăţean din Valea Bistrii, poliţiştii au identificat o altă instalaţie de debitat material lemnos, pentru care nu s-a putut prezenta un registru de evidenţă intrări-ieşiri de material lemnos.

Faţă de cei doi posesori ai instalaţiilor de debitat material lemnos, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, în conformitate cu prevederile art. 21, alin. 1 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar complementar, a fost luată măsura confiscării valorice a cantităţii de 20 de metri cubi material lemnos, ce nu a fost evidenţiată corespunzător în documente.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top