”Scenariul” legat de amenajarea Parcului Unirii din Alba Iulia a dat roade. Firma favorită a primit o suplimentare de un milion de lei după ce prima licitație a fost anulată din lipsă de ofertanți.

0

Reluarea licitației pentru amenajarea Parcului Unirii din Alba Iulia va aduce un nou contract baban pentru o societate din județ susținută în mare parte din bani publici. Astfel că după ce termenul de depunere al ofertelor s-a încheiat, Elis Pavaje este singura firmă înscrisă pentru a afectua lurările prevăzute în proiect. Dacă va îndeplini toate condiţiile stabilite în caietul de sarcini, Elis Pavaje Petreşti, va trebui să finalizeze lucrările până la data de 1 decembrie 2018.

Axul Marii Uniri este format din Catedrala Reîntregirii, Podul Marii Uniri (care reface accesul în axul catedralei), Axul Parcului Unirii care susţine amplasamentul Monumentului Marii Uniri cu realizarea unei piaţete ce va permite desfăşurarea unor ceremonii, fântâna arteziană, Bulevardul Transilvaniei şi biserica cu hram Pogorârea Sfântului Duh.   Podul Marii Uniri va fi cel mai spectaculos element din reamenajarea urbană a zonei.

Potrivit proiectantului, acesta va avea o lungime de 150 metri şi o lăţime de 6 metri şi va face legătura între Parcul Unirii şi catedrală. Podul va fi construit din metal şi va avea o grosime de 50 cm. Partea de călcare va fi din lemn, iar pe margini va avea balustrade din sticlă, cu o înălţime de 1,10 m. De asemenea, acesta va fi armat astfel încât să susţină sute de persoane care ar sta pe el în acelaşi timp, aşa cum autorităţile se aşteaptă deja să se întâmple la 1 Decembrie 2018, când va fi aniversat Centenarul Marii Uniri. Totodată, în două zone în care podul se va sprijini de bastioane, se vor amenaja spaţii (cutii) iluminate unde Muzeul Unirii va amplasa periodic piese care pot fi expuse în aer liber.

Potrivit anunțului de participare, valoarea acestui proiect este de 12.557.863,11 lei.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top