Sâmbătă și duminică, Comuna Bucium: Serbarea narciselor de la Negrileasa: Concurs gastronomic cu premii, Cristian Pomohaci, Veta Biriș, Lavinia Goste și Marius Zorilă, printre invitații speciali

0

Sâmbătă și duminică, la Negrileasa, situată în comuna Bucium, va avea loc Serbarea narciselor.

Sărbătoarea tradițională locului, va fi reluată după o pauză de doi ani, prilejuită de pandemia de coronavirus.

Pe timpul celor două zile, localnicii și turiștii, vor avea parte de concerte de muzică populară, susținute de artiștii Cristian Pomohaci, Veta Biriș, Lavinia Goste și Marius Zorilă, dar și unul de muzică ușoară, care va susținut de artista Shondy.

Specialiștii în preparate tradiţionale realizate la CEAUN, își vor demonstra măestria duminică, în cadrul unui concurs gastronomic, primele trei locuri fiind premiate cu sume importante de bani.

„După doi ani de pauză, din cauza pandemiei de coronavirus, ne vom întâlni din nou de data aceasta chiar în ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin si Elena în varf de munte într-un colt de rai, la Negrileasa.

Inainte de toate organizatorii vor sa transmita un mesaj de RESPECT pentru natura, de aceea ii rugam pe toti cei prezenti la evenimente sa nu uite ca in primul rand Narcisa este un simbol, este elementul care a creat aceasta serbare si fară de ea nimic nu mai are farmec.

Bucuraţi-vă de aerul curat, peisaj şi de mireasma florilor. Limitati-va în a culege narcise şi respectati mediul înconjurator, pentru ca tradiţia să mearga mai departe şi sa aibe farmec.


În data de 21-22 mai 2022 vă invităm să traiti două zile de conectare la natură, gustări autentice, muzică şi distracţie alături de oamenii dragi. Noutatea din acest an de la Serbarea Narciselor o va reprezenta concursul gastronomic TRADIŢII ŞI GASTRONOMIE ÎN POIANA NARCISELOR care va aduna în jurul ceaunelor oameni din orase şi sate se vor întălni pentru a sărbători înflrirea narciselor.

Concursul gastronomic organizat de Primăria Comunei Bucium, susţinut de Consiliul Local Bucium, cu scopul de a promova, valorifica şi păstra gastronomia tradiţională locală. Într-o atmosferă de sărbătoare, iubitorii de preparate la CEAUN, gurmanzii şi iubitorii de experienţe culinare sunt invitaţi la degustări!

La concurs vor participa membrii ai comunităţilor locale din Judeţul Alba cu preparate tradiţionale făcute la CEAUN.
Perioada 22 mai 2022
Premii:
Locul 1-1800 lei
Locul II-1500 lei
Locul III-1200lei
Menţiune-900lei
Criterii de jurizare:

 • Aspectul general al preparatului la ceaun, care trebuie să fie cât mai apetisant
 • Ceaun recomandat minim 50 l
 • Culoarea şi aromele
 • Originalitatea
 • Pregătirea corectă
 • Este o competiţie în care oamenii locului arată ce au mai de preţ, zestrea păstrată din străbuni şi împărtăşesc tuturor aceste obiceiuri şi tradiţii. Editia I va avea loc la Poiana Narciselor de la Negrileasa, duminică 22 mai 2022
 • Programul evenimentelor:
  Sambata 21 mai 2022 – de la ora 17:00 – 22:00
  • Soliştii Ionela Răspop şi Aurel Lupu împreună cu foemaţia EFECT MUSIC ne vor cânta şi încânta cu suite din Ardeal şi tot restul ţării.
  • Shondy este extrem de cunoscută în mediul online datorită talentului ei musical, o tânără talentată în industria muzicală care a studiat intens pentru a reuși să aibă un succes
  • DISCOTECA
  Duminică 22 mai 2022- de la ora 09:00
 • Pe scena vor intra rand pe rand interpreţi si grupuri de dansuri locale din Stremţ, Teiuş, Mogoş, Bucium si alte zone.
  Ansamblul Ţarina Curprumin, Formati Flora cu interpreta din Mogoş Adriana Bucur Bogdan, Formaţia Efect Music cu interpreţii Ionela Raspop si Aurel Lupu vor fi intra pe scena cu surprize muzicale dedicate publicului prezent.
 • In jurul prânzului pe scena va fi îndrăgita interpreta de muzica populara Veta Biris cu orchestra. Negrileasa a fost dintotdeauna un cuib al regăsirii poporului roman in momente grele iar acum după pandemie si cu ape tulburi la granite e musai sa avem un astfel de moment care cel mai bine e expus prin cântec, iar cântecelele doamnei Vega Biris, aşa cum le ştim vor face sa se clintească si munţii din loc de cum oamenii.
 • Părintele Pomohaci va fi si el prezent la Negrileasa pe 22 Mai. Cântecele lui ne-au fascinat de-a lungul timpului reprezentând adevărate lecţii de viaţă, fraze ramase celebre si locuri uimitoare promovare prin cântec.
 • Lavinia Goste, Marius Zorila si taraful vor incheia Serbarea narciselor din acest an cu un concert aşa cum doar la televizor am mai văzut.
 • Să sperăm că vremea frumoasă, mirosul florilor, locaţia de vis, spectacolul artistic şi preparatele culinare vor fi reţeta perfectă pentru o zi de primăvară reuşită în mijlocul naturii.
 • Facem si apel la CIVILIZAŢIE SI RESPECT FATA DE NATURA!”, a fost mesajul postat de către reprezentanții Primăriei Comunei Bucium, pe pagina de socializare.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top