Salvați Alba Iulia de neglijență, delăsare și nepăsare! Bălgradul Marii Uniri a devenit o cocină unde grupurile de interese se dezvoltă iar cetățeanul tace și înghite

3

În ultimii zece ani, municipiul Alba Iulia, a devenit o stână de oi cu vreo cinci berbeci în frunte. Dacă privești cu atenție la fiecare colț de stradă găsești câte un indiciu de risipă a banului public. La prima ploaie mai serioasă principalele bulevarde sunt inundate și pline de mâl iar unele arată ca niște ulițe jegoase dintr-un sat pierdut.

Traficul rutier este în mare parte a zilei sufocat și asta nu din cauza numărului mare de mașini ci doar din lipsa parcărilor a semafoarelor urmate de sensuri giratorii puse aiurea-n tramvai. Instituții publice fără locuri de parcare, centre comerciale fără locuri de parcare, centre medicale fără locuri de parcare, însă ultima găselniță se ridică mașinile. O lege care permite unui șmecheraș din Primărie să câștige niște bani și supremația în detrimentul albaiulienilor. Până și edilul este scârbit, nu mai dă doi lei pe cetățeni, promovează dezinteresul total față de discuțiile serioase și temele majore ale comunității.

Cealaltă Capitală cu o piață centrală aflată în construcție de ani buni de zile iar când va fi gata urmează să intre în renovare. Târgoveții sunt aruncați într-un țarc și jefuiți de mafioții locali, protejați de sistemul care îi încurajează direct spre evaziune fiscală.

Bălgradul Marii Uniri a devenit o cocină unde faptele de vitejie ale străbunilor se sfarmă odată cu cărămizile ieftine puse pe bani mulți de calferii Cetății. Șansele unui turism istoric se rup odată cu scândurile podețelor suspendate, unde în urmă cu sute de ani se duceau lupte grele tocmai pentru salvarea României. Ce să le oferi acum turiștilor? O Cetate care pică pe ei, un prânz într-un restaurant construit ilegal pe bani publici? Ce ar putea face un turist la Alba Iulia? Vine și pleacă …

Actele de cultură autentice sunt rare și se pierd, în haosul și multitudinea de” combinații” sprijinite mereu din banii publici.

Universitatea trăiește și ea din amintiri, multe facultăți din care rezultă doar șomeri și analfabeți funcționali. Sportul este și el politic, premiile primite de campionii noștri au mirosul culorii de partid. Exemplele ar putea continua … În rest orașul din inima Transilvaniei se dezvoltă din păcate într-o viziune pe care nimeni nu o înțelege. Dată fiind această descriere putem considera că orașul este părăsit de cei ce trebuia să-i stea la cârmă.

Distribuie

3 comentarii

Lasă un comentariu

Top