REŢINUŢI PENTRU ÎNŞELĂCIUNE . Prejudiciu de peste 110.000 lei în dauna unor crescători de oi din judeţul Alba.

0

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba au reţinut două persoane bănuite de fapte de înşelăciune prin care a fost creat un prejudiciu de peste 110.000 lei în dauna unor crescători de oi din judeţul Alba. Acestea, împreună cu o a 3-a persoană, ar fi contractat achiziţionarea a peste 700 de oi, fără ca ulterior să plătească contravaloarea lor.  

La data de 19 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 3 percheziţii, pe raza judeţelor Tulcea şi Constanța, la domiciliile a 3 persoane bănuite de comiterea unor fapte de înşelăciune.

Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie – iunie 2018, 3 tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 34 de ani, din judeţele Constanţa şi Tulcea, s-ar fi deplasat pe raza judeţului Alba unde ar fi achiziţionat, în baza unor contracte încheiate cu doi crescători de animale, un număr de 437 de oi şi 305 miei, a căror contravaloare nu au mai    plătit-o.

Ulterior, aceştia ar fi valorificat animalele către abatoare sau direct la export.

Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au identificat mai multe documente de evidenţă contabilă, crotalii pentru animale, deţinute ilegal, precum şi suma de 79.950 lei.

Două dintre persoanele vizate de anchetă au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri, ulterior fiind reţinute, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune.

Urmează ca, în cursul zilei de azi, 20 iulie, acestea să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cea de-a 3-a persoană, vizată de anchetă, nu a fost identificată la domiciliu, urmând să fie audiată ulterior.

Cercetările sunt continuate.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top