Restricții în contextul pandemiei de coronavirus la nivelul Municipiului Alba Iulia, Blaj și a 11 comune din județul Alba

0

Municipiul Alba Iulia, Blaj și comunele Avram Iancu, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Gârda de Sus, Întregalde, Meteş, Mihalţ, Mirăslău, Noşlac, Poiana Vadului şi Vidra, vor intra de joi, de la ora 00.00, sub o serie de măsuri privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Rata de infectare cu COVID – 19, era joi, la nivelul municipiului Alba Iulia 1,18, iar Blaj 1,21, iar la nivelul celor 11 comune, incidența infectărilor cu noul coronavirus era: Avram Iancu (0,68), Ciugud (0,93), Crăciunelul de Jos (0,00), Gârda de Sus (4,62), Întregalde (0,00), Meteș (0,36), Mihalț (1,24), Mirăslău (1,01), Noșlac (0,55), Poiana Vadului (0,94) și Vidră (1,29).

Hotărârea numărul 159 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

Art. 1. (1) Se constată rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS–CoV-2, la data de 26.05.2021, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială de pe raza județului Alba, conform Anexei care este parte integrantă din prezenţa hotărâre.

(2) Măsurile stabilite pentru diminuarea riscului de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 la nivelul municipiilor Alba Iulia şi Blaj, comunelor Avram Iancu, Ciugud, Crăciunelu de Jos, Gârda de Sus, Întregalde, Meteş, Mihalţ, Mirăslău, Noşlac, Poiana Vadului şi Vidra, județul Alba, sunt cele prevăzute în hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba nr. 139 din 12.05.2021 actualizată cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba nr. 144 din 15.05.2021, în funcție de raţă de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, conform Anexei la prezenţa hotărâre.

(3) Măsurile prevăzute pentru unităţile administrativ teritoriale de la alin (2), intră în vigoare începând cu data de 27.05.2021, ora 00,00, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

(4) Înaintea expirării perioadei de 14 zile, în funcție de raţă de incidență cumulată, măsurile pot fi actualizate, în cazul creșterii ratei de incidență și încadrarea într-o limită superioară sau scăderii la zero a acesteia.

Art. 2. Hotărârile adoptate de CJSU Alba până la data adoptării prezentei hotărâri își mențin aplicabilitatea în măsura în care prevederile acestora nu contravin măsurilor stabilite în prezenta hotărâre.

Art. 3. Prezenta hotărâre se transmite membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, la toate U.A.T.-urile de pe raza județului Alba, în vederea aducerii la cunoștința populației, operatorilor economici și instituțiilor publice, prin toate mijloacele de comunicare avute la dispoziție. De asemenea, prezenta hotărâre se transmite la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și la Departamentul pentru Situații de Urgență de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „UNIREA” al județului Alba. Totodată, hotărârea se va afișa pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Alba.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top