Război DESCHIS pe seama pensionarilor reangajați în Instituțiile Publice !

1

Atacuri sub centură care vizează pensionarii reangajați în instituțiile publice. După ce deputatul PNL, Florin Roman a anunțat că urmează să depună un proiect de lege pentru reglementarea cumulului pensiilor speciale cu câștigurile salariale. Roman spune că sunt vizați cei care ies la pensie din instituțiile de stat, mai ales din cele din subordinea MAI, și se angajează din nou la stat. Acesta a dat exemplul unor angajați ai Instituției Prefectului Alba.


”Există o decizie a Curții Constituționale legate de alte încercări anterioare de a reglementa acest aspect, care spune că nu poți interzice dreptul la muncă. Nici nu intenționez. Propunerea mea este ca acest nu să eliminăm pensiile obținute în paralel cu salariul ci să le plafonăm la nivelul salariului minim pe economie pentru perioada cât tânărul pensionar este angajat la stat” a spus Florin Roman.

Vicepreședintele PSD Alba, Daniel Zdrânc, vine și atacă declarațiile deputatului PNL, vorbind tocmai de demagogia liberalilor.


”Am văzut în ultima vreme o adevărată dezbatere despre anumite persoane care cumulează pensia( de la stat) cu salariul( de la stat), așa numiții ” Pensionari de lux”. Numai că acești pensionari sunt de fapt invenția PDL – ului, și ca să vă faceți o idee vă dau două exemple din Alba:
1.Directorul executiv al Direcției Tehnice Dezvoltare din Primăria Alba Iulia, ocupă exact același post ca înainte de pensionare, cumulând cu succes pensia cu salariul.
2.Directorul Directiei coordonare din cadrul ADR Centru, revine pe același post după pensionare și bineînțeles cumulează pensia cu salariul.
Dacă aveți timp să lecturați declarațiile de avere veți avea o mare surpriză, acestea arată fără echivoc că se poate trăi pe picior mare și la pensie!
Lista rămâne deschisă”,
a declarat  Daniel Zdrânc, subliniind că și primarul municipiului Alba Iulia este pensionar.

Distribuie

Un comentariu

  1. E o adevarata bataie de joc cu reangajarile pensionarilor de la stat iar la stat,au pensii nesimtite si sant reangajati dar nu in orice functii ,in functii de conducere cu salarii babane,in toata tara sunt mii de pensionari reangajati,trebuie urgent limitata reangajarea pensionarilor la stat,ei pot merge in privat!!!!!Initiati proiect domnule Roman si o sa faceti o mare dreptate!!!!

Lasă un comentariu

Top