Prejudiciul de peste 2.000.000 de lei într-un dosar de evaziune fiscală. 87 de percheziții în 11 județe din țară.

0

Poliţiştii din Mureş efectuează 87 de percheziţii, în 11 judeţe, la sediile unor firme şi locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de peste 2.000.000 de lei.

La data de 18 octombrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, efectuează 87 de percheziţii, în judeţele Mureş, Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, într-un dosar de evaziune fiscală.

Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2016 -2018, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect de activitate servicii de pază, ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu 12 societăţi comerciale bănuite a avea un comportament de tip firmă fantomă. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu peste 2.000.000 de lei.

La percheziţii participă şi poliţişti din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Mureş şi ai inspectoratelor de poliţie judeţene Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top