Pierdere grea pentru Volei Alba Blaj: Căpitanul Nađa Ninković, nu va mai continua la echipa ardeleană, din motive medicale

0

Înaintea partidei de marți seară, cu campioana Ucrainei – SC Prometey Dnipro, meci contând pentru grupa B a Ligii Campionilor, Volei Alba Blaj a primit o veste tristă.

Căpitanul Nađa Ninković nu va continua cu echipa din ²Mica Romă², motivul despărțirii fiind rezolvarea unor probleme de ordin medical.

Nađa Ninković este cea mai titrată jucătoare din istoria Volei Alba Blaj, câștingând alături de echipa din Ardeal, 4 titluri de campioană a României, 3 cupe ale României și o Supercupă a României.

„O veste pe care nu ne-am fi dorit să o dăm! Deși am sperat că va fi aptă de joc pentru a doua parte a sezonului, suntem nevoiți să încheiem colaborarea cu căpitanul echipei Nađa Ninković, cea mai titrată jucătoare din istoria Volei Alba Blaj, care din motive medicale nu va putea evolua în următoarea perioadă. Îi dorim din toată inima multă sănătate, recuperare rapidă și o așteptăm cu nerăbdare să revină pe terenul de joc! Îi mulțumim pentru tot ceea ce a făcut pentru Volei Alba Blaj!

Dincolo de cele patru titluri naționale, trei Cupe ale României și a Supercupei, cucerite cu echipa noastră, Nađa Ninković rămâne jucătoarea care a dovedit prin fapte că iubește Blajul și comunitatea noastră, că aici se simte „acasă”, locul în care a revenit, în mai multe rânduri, pentru a pune umărul la performanțele echipei.

Iar devotamentul ei s-a simțit cel mai mult în teren, unde, în calitate de lider și apoi de căpitan, a avut un rol decisiv în succesele echipei, Volei Alba Blaj câștigând de fiecare dată titlul național în sezoanele petrecute de Nađa Ninković aici!

Născută în data de 1 noiembrie 1991, la Belgrad, centrul Nađa Ninković (1,90 m) a evoluat la echipele Steaua Roșie Belgrad (Serbia), Volero Zürich (Elveția), Il Bisonte Florența (Italia), Volei Alba Blaj (România), Vôlei Nestlé Osasco (Brazilia) și ŁKS Commercecon Łódź (Polonia).

Cu echipa noastră, pentru care a evoluat în trei perioade, a câștigat Campionatul (2017, 2019, 2020 și 2022), Cupa României (2017, 2019 și 2022) și Supercupa României (2021) și a disputat finala Cupei CEV (2019).

Este campioană europeană (2011) și câștigătoare a European Golden League (2009 și 2011) cu naționala Serbiei, în 2009 fiind declarată cel mai bun „centru” al acestei competiţii.

Mulțumim, Căpitane!„, a fost mesajul postat de Volei Alba Blaj pe pagina de socializare.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top