“Personalul medical trebuie să îşi desfăşoare activitatea în condiţii decente şi de normalitate”

1

Prefectul judeţului Alba, domnul Gheorghe Feneşer a participat  la conferinţa de lansare a campaniei „ NU agresaţi cadrele medicale!” demarată de Federaţia SANITAS din România, care s -a desfăşurat  la Sala de Conferinţe a Hotelului „Parc” din Alba Iulia.

feneser

Campania “ Nu agresaţi cadrele medicale !” are ca obiectiv principal adoptarea unui act legislativ care să apere corpul medical şi care să descurajeze violenţa de orice natură – fizică sau verbală. În vederea realizării acestui lucru, Federaţia SANITAS organizează o serie de dezbateri cu reprezentanţii autorităţilor statului, manageri de spitale şi angajaţi din sistem pentru identificarea tuturor situaţiilor conflictuale care conduc la acte de violenţă şi a posibilelor soluţii pentru prevenirea acestora sau pedepsirea  lor. În cadrul campaniei se vor desfăşura dezbateri în patru regiuni, prima fiind astăzi la Alba Iulia. În urma acestor dezbateri, în data 1 martie a.c. va avea loc o conferinţă de prezentare a concluziilor şi propunerilor privind identificarea şi soluţionarea situaţiilor conflictuale cel mai des întâlnite în unităţile sanitare.

Prefectul Gheorghe Feneşer a salutat iniţativa Federaţiei SANITAS, precizând faptul că ea este oportună şi binevenită. “ Nu are sens să mai menţionăm cât de importantă este activitatea desfăşurată de corpul medical. Ştim cu toţii că adeseori este vitală, ducând la salvarea de vieţi omeneşti. De aceea, este imperios necesar să asigurăm condiţii de lucru, dacă nu optime, măcar decente, iar munca personalului sanitar să se desfăşoare în condiţii de normalitate. Pacienţii trebuie să coopereze pe cât posibil, iar membrii familiilor acestora să colaboreze pentru binele mers al activităţii şi implicit pentru sănătatea bolnavului.” a precizat prefectul Gheorghe Feneşer

Distribuie

Un comentariu

  1. Total de acord,dar ce nu este normal sa mergi la spital pentru o proba trebuind pentru aceasta o internare unde la ghișeul de internare sa aștepți doua ore la coada si apoi pina la 14:00 ca sa îți facă proba.Deci o zii întreaga in picioare si in frig nemincata o bolnava trebuie sa aștepte o zi întreaga ptr .o proba.Rusine sa va fie.

Lasă un comentariu

Top