Nici măcar o stațiune turistică din Alba nu este recunoscută ca fiind de interes național. Care ar fi fost avantajele unei astfel de atestări

0

Deși autoritățile locale se laudă cu turismul și investițiile pentru dezvoltarea turismului în județul Alba, nimeni nu se zbate la nivel central să promoveze Alba în jurul Ministerului Turismului.

Așa se face că județul din inima României a ratat din nou o șansă de dezvoltare pe proiecte de turism. Cu Stațiuni Turistice, comparate cu Elveția, Austria și alte brand-uri ale lumii, județul Alba a pierdut startul și în acest an, privind atestarea unor zone ca și stațiuni turistice de interes național.

Într-un document care urmează să fie înaintat Guvernului pentru aprobare, Ministerul Turismului vrea să ateste localitățile Borșa din județul Maramureș și Dâmbovicioara din Argeș ca stațiuni turistice de interes național, dar și zonele Mamaia Nord și Peștera-Padina.

Deși este renumit la nivel european, Domeniul Schiabil Șureanu nu este nici măcar pe lista Ministerului pentru  atestarea ca stațiuni turistice de interes local cum sunt în acest an localitățile: Cacica, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei și Solca din județul Suceava, dar și Oncești din județul Maramureș.

Printre avantajele atestării ca stațiune turistică de interes național sunt prioritatea în cadrul programelor speciale de investiții cu finanțare de la bugetul de stat și din fonduri europene, includerea în catalogul anual editat de Ministerul Turismului, prezentarea pe site-ul ministerului, includerea în toate materialele de promovare, serviciile de promovare organizate de minister prin târguri, burse, manifestări expoziționale, cursuri de formare profesională în domeniul turismului pentru personalul din hoteluri, finanțarea de către minister a programelor de acreditare a sistemului de management a calității pentru administrarea stațiunii turistice de interes național. (foto: Ionuț Văidean)

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top