Naționala de handbal a României, s-a calificat la Campionatul European din 2022

0

Naționala de handbal a României, a obținut sâmbătă, calificarea la Campionatul European, turneul final având loc în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru.

Este calificarea cu numărul 14, obținută de ²tricolore² la un Campionat European.

Cu Cristina Neagu în mare formă, 12 goluri, România a câștigat sâmbătă, în sala din Râmnicu Vâlcea, cu scorul de 38-29, partida disputată în fața naționalei Austriei, acesta fiind ultimul meci din Grupa 2 a preliminariilor.

În tur, cele două echipe, au remizat scor 33-33.

Tricolorele au dominat partida, impunându-se la final fără nici o problemă, la pauza întâlnirii, România conducea cu un avans de şase goluri pe tabelă, 19-13.

În repriza secundă, avansul României, s-a mărit și la 10 goluri (33-23 și 37-27), austriecele au mai redus din diferenţă, iar scorul final a fost de 38-29.
Cele mai bune marcatoare pentru România, au fost Cristina Neagu cu 12 goluri, Cristina Laslo 4 goluri, Crina Pintea 4, Bianca Bazaliu 4, Lorena Ostase 4, Nicoleta Dincă 3, Sonia Seraficeanu 2, Sorina Tîrcă 2, Alina Ilie 1, Alexandra Georgiana Subţirică Iovănescu 1, Corina Lupei 1.

Grupa de calificare a fost câștigată de Danemarca, cu un total de 12 puncte, urmată de România cu 7 puncte și Austria cu 5 puncte.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top