Megascandal de corupție, cu minute incluse!

0

Nici nu au apucat bine sa bubuie dosarele Microsft si EADS, ca un nou megascandal de coruptie in care sunt implicate mai multe structuri ale statului roman este pe cale sa faca ravagii in lumea politica de la noi. Ce-i drept, de aceasta data nu mai este vorba despre licentele de computere cumparate la un pret exorbitant, ci de refuzul unor oferte telefonice mult mai avantajoase decat actualele contracte. Ceea ce, automat, ar fi adus uriase economii la bugetul institutiilor vizate, tinant cont de „telefonita” de care sufera si bugetarii, pentru care se platesc facturi de-a dreptul astronomice.

alina_bica_93226600Iar dupa cum sustin sursele noastre, noul front de lucru al procurorilor anticoruptie ar fi fost deschis, fie si involuntar, de catre fosta sefa a DIICOT, Alina Bica fiind deja arestata de catre DNA in ancheta privind restituirile frauduloase. Numai ca, in urma monitorizarii acesteia, se pare ca procurorilor le-a picat si un alt pont, care acum poate rasturna cu susul in jos atat mediul de afaceri, cat si mai multi conducatori ai unor institutii extrem de importante. Concret, numele Alinei Bica apare in toiul unui veritabil razboi pe viata si pe moarte intre marile companii telefonice pentru preluarea unei „felii” cat mai mari din „tortul” miliardelor care se platesc de la buget pentru convorbirile angajatilor de la stat. Iar cum fosta sefa a DIICOT nu este singura care, inexplicabil, a flituit, cu o incapatanare demna de o cauza mai buna, o oferta mult mai avantajoasa, plus ca o buna parte din itele intregii afaceri duc la STS, un alt mare beneficiar al deconturilor de la stat, „razboiul telefoanelor” se anunta deja unul dintre cele mai spectaculaose dosare ale anului 2015!

Prea ieftin!

Orice masuri manageriale ar dispune conducerile unor institutii de stat, se pare ca sub nicio forma nu se va reusi infranarea apetitului angajatilor pentru vorbitul la telefon. Mai ales atunci cand acesta este „subventionat” de la buget, facturile platite atingand, nu de putine ori, sume absolut fabuloase.

Astfel ca, in mod normal, sefii ar trebui sa se bucure atunci cand au posibilitatea absolut legala de a scadea drastic aceste cheltuieli, profitand din plin de „razboiul ofertelor” dintre marii jucatori de pe piata telefoniei mobile. Iar daca, in aceleasi conditii tehnice, „minutele incluse” in acelasi tip de abonament sunt incalculabil mai multe, normal ca o astfel de oferta ar trebui cel putin luata in seama. Din cate reiese din informatiile intrate in posesia noastra, nu a fost insa cazul nici fostei conduceri a DIICOT, dar nici a echipelor manageriale a altor structuri importante, care, ramane de stabilit din ce motive, au apreciat probabil ca astfel de oferte sunt „prea ieftine” pentru ei.

sts Paravanul STS

Desigur, in cazul unor structuri de forta, dar si a altor ministere, se tine cont si de securizarea convorbirilor oficiale. Numai ca procentul acestor convorbiri care trebuie protejate este unul infim fata de numarul total al telefoanelor date de catre angajati. Si cum sunt structuri care au si cateva mii de telefoane, normal ca bataia pe acoperirea acestui important segment de piata este una uriasa. Cu toate ca o „felie” este asigurata din start de catre STS, in conturile unitatilor specializate ale serviciului condus de generalul Marcel Opris intrand lunar sume deloc de neglijat din partea „colegilor” beneficiari de la stat, cum ar fi cazul, ca sa dam un singur exemplu, Ministerului Transporturuilor. Insa, de cele mai multe ori, dupa cum se pare ca a fost si cazul de la DIICOT ajuns in atentia procurorilor anticoruptie, mitul „securizarii” convorbirilor de serviciu oferite de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale este doar un paravan sub care se ascund alte interese.

Comisioane uriase

Pentru ca, la cat de mari sunt facturile, pe masura sunt si comisioanele acordate de catre dealerii autorizati ai companiilor telefonice. Iar cum notele se platesc, pentru ca altfel se taie telefonul, afacerea merge struna. Si daca reprezentantii companiei exasperate ca nu pot sparge monopolul de pe piata telefonica uriasa reprezentata de catre institutiile de stat vor merge pana la capat, se poate spune ca procurorii Laurei Codruta Kovesi si-au gasit serios de lucru intr-o noua ancheta spectaculoasa, marca DNA!(enational)

Distribuie

Lasă un comentariu

Top