Material lemnos confiscat și amenzi contravenționale pentru o societate din Zlatna

0

Politiștii din Alba și lucrători silvici, au derulat săptămâna acesta acțiuni de prevenire și combatere a tăierilor ilegale de păduri.

În cadrul acțiunii derulate, oamenii legii au confiscat 197 de metri cubi de material lemnos, iar firma transportatoare a fost amendată contravențional.

“Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat seria acțiunilor pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice. În urma unui control în teren polițiștii au confiscat 197 de metri cubi de material lemnos .

La data de 18 iunie 2020, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au efectuat un control în fondul forestier proprietate publică, având ca scop verificarea modului de eliberare și completare a documentelor de proveniență și însoțire a materialelor lemnoase de către emitenți.

Astfel, polițiștii au constatat faptul că o societate comercială din Zlatna ar fi emis mai multe avize de însoțire a mărfii, pentru cantitatea de 197 metri cubi de material lemnos, din alte locuri decât cele corespunzătoare provenienței reale.

Față de societatea comercială a fost luată măsura sancționării contravenționale, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171 din 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar complementar s-a dispus confiscarea valorică a celor 197 de metri cubi de material lemnos”, se arată în comunicatul transmis de către reprezentanții IPJ Alba.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top