Județul Alba lovit de o furtună puternică. Mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt şi au căzut pe fire de electricitate şi pe carosabil

0

O furtună puternică s-a abătut, sâmbătă după-masă, asupra județului Alba. Vântul a rupt copaci a smuls acoperișuri a a afectat mai multe rețele electrice. Copacii au căzut pe mai multe drumuri județne iar accesul într-o comună este blocat.

Ca urmare a fenomenelor meteo periculoase, mai mulţi copaci au fost rupţi de vânt şi au căzut pe fire de electricitate şi pe carosabil, blocând temporar circulaţia rutieră, pe raza comunei Poiana Vadului ,DJ 750B.

De asemenea se circulă pe un sens, Albac DN75, Horea (DN1R)-remediat.În zonele afectate a intervenit personal de la SVSU şi Electrica. Pe raza localității Vingard, comuna Spring, un stâlp din lemn a fost rupt de vânt şi a căzut pe acoperişul unei case, intervine SVSU şi Electrica.

În municipiul  Sebeş, acoperişul unui post TRAFO a căzut pe o anexă gospodăreasca, intervine SVSU şi Electrica. Tot în  Sebeş un copac a căzut pe fire de electricitate care au făcut flama, fiind risc de producere a unui incendiu, situația a fost remediată.

Vineri, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică, averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, valabilă de sâmbătă, ora 12:00, până duminică, la ora 18:00.

Distribuie

Lasă un comentariu

Top