Ion Dumitrel: Votați DA la referendumul din 26 mai pentru o Românie normală și un viitor european

0

Mulți dintre dumneavoastră au pe cineva plecat în străinătate sau poate aveți cunoscuți care au pe cineva plecat. Cu siguranță ați auzit de la ei că la alții se poate ca lucrurile să meargă altfel, lumea să trăiască bine și societatea să fie preocupată de lucrurile cu adevărat importante.

Asta e ceea ce ne dorim și pentru România. Ne dorim ca agenda publică să fie ocupată cu temele care sunt cu adevărat importante pentru români și nu doar cu certuri politice sterile. Cu dispute în care unii sau alții încearcă doar să-și rezolve propriile probleme, lăsând la o parte ceea ce îi interesează pe oamenii de rând.

Avem șansa să începem să reclădim mediul politic din România participând la referendumul pe tema justiției din duminica de 26 mai și votând DA la cele două întrebări. Este unicul mod în care putem restarta clasa politică și în care putem să readucem pe agenda publică temele care îi privesc pe români și nu cele care îi privesc pe politicieni.

Referendumul din 26 mai este calea prin care putem readuce politica românească la normalitate, făcându-i pe politicienii, din toate partidele, să respecte regulile de bază ale democrației și principiul separării puterilor în stat. Răspunzând DA la cele două întrebări eliminăm orice discuție asupra modului în care trebuie tratată corupția și eliminăm posibilitatea anumitor grupuri, ajunse temporar în fruntea țării, de a modifica unele dintre cele mai importante legi ale democrației – cele care stau la baza organizării și funcționării sistemului de justiție.

Votând DA la referendum, puterea vă revine dumneavoastră, cetățenilor. Dumneavoastră sunteți cei care alegeți Parlamentul, acesta trebuind apoi să facă legile. Dacă Guvernul – pe care nu dumneavoastră îl alegeți – face ordonanțe și modifică legi, atunci votul dumneavoastră este furat și o minoritate poate decide pentru o țară întreagă. Este ceea ce  s-a petrecut în ultimii ani în România și a dus la această situație catastrofală. Este ceea ce referendumul vrea să oprească: posibilitatea de a mai adopta Ordonanțe de Guvern, uneori în miez de noapte, alteori în secret, prin care se poate ataca și subordona justiția, sau prin care sunt eliberați zeci de mii de infractori din pușcării, care ajung apoi să ne dea în cap prin scări de bloc.

Este important să veniți la referendum și să votați DA. Astfel, odată asigurată stabilitatea legislativă a României, putem începe să dezbatem problemele reale ale societății, nu doar problemele unora.

Ne dorim cu toții o Românie europeană, o Românie justă, dreaptă, o societate curată în care cinstea, munca și respectul să fie cărămizile pe care se clădește totul. Trebuie însă să și facem ceva pentru a obține toate acestea, iar susținerea referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis pe tema justiției este un lucru pe care îl putem face oricare dintre noi.

Vă chem, deci și pe dumneavoastră, pe 26 mai, să votați DA la referendumul pe tema justiției și să contribuiți astfel la crearea unei Românii normale, cu un viitor European sigur!

Distribuie

Lasă un comentariu

Top