Ioan Dîrzu : Șomaj la cote minime !

1

Scăderea accentuată a şomajului demonstrează eficienţa măsurilor de guvernare care au dus la crearea de noi locuri de muncă şi la majorarea salariilor. Situația este incomparabilă cu ceea cea din guvernul Cioloș, care își propunea să crească șomajul prin desființarea de posturi.

Pentru prima dată în ultimii ani, nu mai este vorba despre migraţia forţei de muncă, ci despre o ofertă atractivă şi variată de noi locuri de muncă, determinată de creşterea economică şi de salariile atractive.

De asemenea, au fost oferite facilități pentru ca cetățenii din zonele mai defavorizate să poată obține locuri de muncă în zonele mai dezvoltate (decontarea chiriei și transportului pentru cei care lucrează în altă localitate, telemunca etc.)

Rata şomajului în luna septembrie 2018 a scăzut cu 0,2 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă (4,3%). Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,5 puncte procentuale mai mare decât la femei.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna septembrie a anului 2018 a fost de 370 mii persoane, în scădere față de luna precedentă (386 mii persoane), dar și față de aceeaşi lună a anului anterior (440 mii persoane).

Până la urmă, despre asta trebuie să fie o guvernare social-democrată, despre bunăstare. Degeaba încearcă unii să deturneze discursul public cu teme de justiție, pentru că guvernarea socială merge înainte cu proiecte sociale. Până acum, partidul din care fac parte a dovedit seriozitate în implementarea programului de guvernare, dar și în procesul de legiferare. Opoziția a oferit circ mascat în discursul anticorupție, dar anticorupție numai pentru unii, cu dublă măsură. Noi venim și spunem că România trebuie guvernată cu măsuri sociale solide, nu cu discursuri.

Distribuie

Un comentariu

Lasă un comentariu

Top