Ioan Dîrzu despre sprijinul pentru investiții.

0

Guvernul României face dovada consecvenței și determinării în sprijinirea investițiilor. Pentru alte 5 proiecte cu impact major în economie sunt semnate acordurile de finanțare. Este o probă de încredere atât în actualul cabinet dar și în stabilitatea și performanța economică a țării.

 Până la acest moment guvernul a acordat finanțări, în cadrul schemei de ajutor de stat, în sumă totală de 860 de milioane de lei, pentru 14 proiecte de investiții, care vor determina înființarea a 3300 de noi locuri de muncă și a căror valoare cumulată este de 2,3 miliarde de lei.

De asemenea, 4 din cele 5 proiecte sunt în domeniul industriei auto – sector cu puternic impact în dezvoltarea Produsului Intern Brut și cu o contribuție importantă la bugetul de stat.

Guvernarea PSD-ALDE va continua politica de stimulare a investițiilor, resursele alocate acestui obiectiv fiind de 1,6 miliarde de lei ceea ce ar permite sprijin pentru investiții de cel puțin 4 miliarde de lei.

De altfel potrivit INS, în primele 9 luni ale anului, investițiile în economia națională s-au ridicat la 54,59 de miliarde de lei – aproximativ 11,7 miliarde de euro! – cu 2,7% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

Dincolo de cifra remarcabilă a investițiilor realizate, importantă este tendința de creștere a acestora, de la an la an, fapt care denotă încredere în guvernarea actuală și în potențialul de dezvoltare al țării.

 

Distribuie

Lasă un comentariu

Top